Πάτρα: Η διακίνηση μεταναστών βρήκε άλλη οδό φυγάδευσης

«Δεν υπάρχει εφησυχασμός, βρισκόμαστε σε εγρήγορση και γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται, για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, δήλωσε στην «ΠτΔ», ο Διοικητήτης 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

limani

Kαμία αυξητική τάση έλευσης νέων μεταναστών και προσφύγων και δη προερχόμενων από το Αφγανιστάν, μετά και τα πρόσφατα γεγονότα, δεν καταγράφεται επί του παρόντος στην Πάτρα.

Μάλιστα, βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της η τοπική ΕΛΑΣ, οι αλλοδαποί διαφόρων εθνικοτήτων, που βρίσκονται στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, επιδιώκοντας να μεταβούν στην Ευρώπη – παρανόμως μέσω του λιμανιού της Πάτρας – δεν ξεπερνούν τα 60 άτομα(!). Αριθμός αισθητά μειωμένος. Πώς εξηγείται όμως; Σύμφωνα με τις Αρχές εκτιμάται πως τα κυκλώματα διακίνησης παράτυπων μεταναστών, έχουν βρει άλλους διαύλους διοχέτευσης τους και έτσι το λιμάνι της Πάτρας έχει μπει, τουλάχιστον τη δεδομένη χρονική στιγμή, σε δεύτερη μοίρα.

«ΑΣΤΑΚΟΣ»
Παρά ταύτα, πληροφορίες θέλουν πέριξ των εγκαταστάσεων του νέου λιμένα παραμένει μια μικρή ομάδα, ένας πυρήνας, ελπίζοντας σε πιθανή «χαλάρωση» των μέτρων ασφαλείας, που θα τους επέτρεπε την είσοδο στη λιμενική ζώνη. Ενδεχόμενο που μοιάζει μάλλον με όνειρο θερινής νυκτός, καθώς όπως αποκαλύπτει εφημερίδα η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», τα ισχύοντα μέτρα θωράκισης με στόχο την αποτροπή προσέγγισης και πρόσβασης στο λιμάνι, θα ενισχυθούν και με νέα μέσα. Μεταξύ αυτών είναι η τοποθέτηση συστημάτων ανίχνευσης κίνησης, όπου μέσω καμερών θα εντοπίζονται πιθανοί εισβολείς.

Στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας, συνεχής είναι η επικοινωνία και συνεργασία της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των μέτρων εντός και εκτός του λιμανιού με στόχο να καταστεί σαφές το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως το λιμάνι της Πάτρας είναι… απόρθητο, αποθαρρύνοντας ταυτόχρονα τους διακινητές να μεταφέρουν, έναντι αδράς αμοιβής, αλλοδαπούς στην περιοχή, υποσχόμενοι το «πέρασμα» στην ελευθερία.

“ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ Σ’ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ”

kuriakoulopoulos

Ο Διοικητήτης 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

«Δεν υπάρχει εφησυχασμός, βρισκόμαστε σε εγρήγορση και γίνονται όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται, για την αποτελεσματικότητα των μέτρων, που όπως φαίνεται λειτουργούν αποτρεπτικά για αλλοδαπούς και διακινητές. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και αναλόγως κλιμακώνουμε τις όποιες ενέργειές μας», ανέφερε σ΄επικοινωνία με την «ΠτΔ», ο Διοικητήτης 5ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, αρχιπλοίαρχος Δημήτρης Κυριακουλόπουλος.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

lae drasi kataggelia
kart
bar 780x451 1
kart 1