Πάτρα: Η κατάθεση που «καίει» τον οδηγό της μηχανής της θανατηφόρας παράσυρσης
Τι αναφέρει στην κατάθεση του οδηγός που περιλαμβάνεται στη δικογραφία για το τροχαίο δυστύχημα με θύμα την 86χρονη Τιτίκα Βασιλοπούλου, στην Πάτρα.

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία για το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα την 86χρονη Αφροδίτη (Τιτίκα) Βασιλοπούλου, αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του 46χρονου προφυλακισθέντος μοτοσικλετιστή πως δεν παραβίασε ερυθρό σηματοδότη, πριν την παράσυρση της ηλικιωμένης, επί της Ακτής Δυμαίων, στην Πάτρα, το βράδυ της 29ης Αυγούστου.
Οδηγός αυτοκινήτου, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς του Ανακριτικού Τμήματος της Τροχαίας, που έχει αναλάβει την προανάκριση του συμβάντος, αναφέρει: «Ημουν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, δεύτερο ΙΧ στο φανάρι, ήταν κόκκινο. Είδα τον μοτοσικλετιστή, ανέκοψε ταχύτητα και αφού κοίταξε αριστερά και δεξιά, ανέπτυξε ταχύτητα και ενώ ακόμα το φανάρι ήταν κόκκινο» αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στην Τροχαίο Πατρών. Σε άλλο σημείο της περιγραφής του λέει: «Ακουσα ένα μπαμ, αλλά δεν κατάλαβα τι ήταν. Οταν άναψε το πράσινο και ξεκίνησαν τα οχήματα, είδαμε, τι είχε συμβεί, το τροχαίο».
Η διαδρομή που διένυσε η 86χρονη που συνόδευε το 7χρονο κοριτσάκι -παιδί γειτόνων της- κατά την επιστροφή τους από το νότιο πάρκο έχει αποτυπωθεί στο σχεδιάγραμμα της Τροχαίας. Σύμφωνα με το γράφημα, η ηλικιωμένη με την ανήλικη φέρεται να κινούνται πεζές από τον πάρκο με κατεύθυνση τη διαχωριστική νησίδα καιμ έχοντας διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και λίγα μέτρα πριν τη νησίδα, η μηχανή παρασύρει τη γυναίκα.
«Η γυναίκα κόντευε να βγει στη νησίδα, είχε διανύσει το μεγαλύτερο τμήμα του δρόμου, έσπρωξε το παιδί για να το σώσει με την ίδια να παρασύρεται και να τραυματίζεται θανάσιμα» δήλωσε στην «Π» ο δικηγόρος της οικογένειας της 86χρονης, Ακης Βαβαρούτας.
Ο κατηγορούμενος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βαθμό κακουργήματος, κατά την απολογία του την Τρίτη, στον ανακριτή επανέλαβε τον αρχικό ισχυρισμό του ότι δεν πρόλαβε να αντιδράσει.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News