Πάτρα – Ιερός Ναός Παντάνασσας: Δεσμοί με την Αφρική

Οι ευχές του π. Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου στον πατρινό Μητροπολίτη Κανάγκας Θεοδόσιο

20210829 0923153 Ο π. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος με τον Μητροπολίτη Κανάγκας Θεοδόσιο στην Παντάνασσα

Την προηγούμενη Κυριακή 29 Αυγούστου, εορτή και μνήμη της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, στον ιερό ναό Παντανάσσης των Πατρών, ιερούργησε και ομίλησε σε πυκνό εκκλησίασμα ο (πατρινός) Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Θεοδόσιος.
Παραθέτουμε την προσφώνηση του προϊσταμένου του ιερού ναού π. Κωνσταντίνου, ο οποίος σημειωτέον, συνδέεται με φιλία και χριστιανική αγάπη ετών με τον Αγιο Κανάγκας. Αναλυτικά όσα ανέφερε:
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Κανάγκας κ. Θεοδόσιε,
Με αισθήματα ανυποκρίτου σεβασμού και πολλής της εν Κυρίω αγάπης προς το πρόσωπό σας, όλοι εμείς σας καλωσορίζουμε στον ιστορικό και υπέρλαμπρο ιερό ναό της Παντανάσσης Πατρών. Σας ευχαριστούμε θερμά, Σεβασμιώτατε, γιατί επιλέξατε στο πέρασμά σας από την Πάτρα να έλθετε στην ενορία μας και το Θυσιαστήριο της Παναγίας, προκειμένου να τελέσετε την Θεία Ευχαριστία και να μας προσφέρετε τις Αρχιερατικές σας ευλογίες.
Η Θεία Πρόνοια σας έταξε, Σεβασμιώτατε, να επωμισθείτε το βαρύ φορτίο του Ποιμένος και Διδασκάλου, του Επισκόπου και Μητροπολίτου σε δύσκολη χώρα και επαρχία: στην Ιερά Μητρόπολη Κανάγκας, στο Κογκό της Αφρικής.
Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία σας! Και η βεβαιότητα αυτή εκπηγάζει από την αξιολόγηση του μέχρι τώρα μεγάλου εκκλησιαστικού, ποιμαντικού και κοινωνικού σας έργου τόσο στην Αποστολική Μητρόπολη Πατρών, όσο και στην επαρχία που ποιμαίνετε.
Η πληρότητα των γνώσεων και των εμπειριών σας, το Αγιον Ορος και η Αθωνιάδα Σχολή, η γνωριμία και η συνάντησή σας με τον άγιο Παΐσιο αφ΄ ενός και τα χαρίσματα, δώρα του Θεού σε σας όπως: το εκκλησιαστικό φρόνημα, η ταπείνωση, η πραότητα, απλότητα του βίου, η υπομονή στις δυσκολίες αφ’ ετέρου, δημιουργούν τη βεβαιότητα της επιτυχημένης Αρχιερατείας σας στην Εκκλησία του Χριστού και στο Ορθόδοξο πλήρωμά της.
Οι προσευχές μας, συνοδεύουν τις αγωνίες και τον αγώνα σας για την Ορθοδοξία, τον Ευαγγελισμό και την σωτηρία του λαού που ο Κύριος σας ενεπιστεύθη.
Καλώς ήρθατε Σεβασμιώτατε!».

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ομίλησε επίκαιρα για την μεγάλη προσωπικότητα του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και Βαπτιστού, καθώς και για τις δυσκολίες, τις εμπειρίες, αλλά και τα θαύματα που ζει στην διακονία του ιεραποστόλου. Μετά από μερικές ημέρες παραμονής στην Πάτρα ο Μητροπολίτης Κανάγκας επέστρεψε και πάλι στην «βάση» του στην Αφρική.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ