Πάτρα: Ηρθαν 1.000 άτομα προσωπικό, αλλά θα καθαρίσουν άλλοι! – Διαγωνισμός για την Παραλία

Πρόκειται για μια ανάθεση που είχε προαναγγελθεί μέσω της «Π» από τον Μάιο, όταν και είχαν ξεσπάσει φωτιές στην Αρόη και στην Αγυιά. Μέχρι τις 22 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις προτάσεις τους για να αναλάβουν τις προβλεπόμενες εργασίες.

Πάτρα: Ηρθαν 1.000 άτομα προσωπικό, αλλά θα καθαρίσουν άλλοι! - Διαγωνισμός για την Παραλία

Προσφορές από ιδιώτες ζητά ο Δήμος Πατρέων για την κοπή και απομάκρυνση ανεπιθύμητης βλάστησης στους οικισμού της ενότητας Παραλίας. Εστω και καθυστερημένα και με τη μισή αντιπυρική περίοδο να έχει παρέλθει, ο Δήμος προχωρά στο σχεδιασμό του για καθαρισμό περιοχών και σημείων που έχουν υποδειχθεί από την Πυροσβεστική ως επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιών.

Πρόκειται για μια ανάθεση που είχε προαναγγελθεί μέσω της «Π» από τον Μάιο, όταν και είχαν ξεσπάσει φωτιές στην Αρόη και στην Αγυιά. Μέχρι τις 22 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις προτάσεις τους για να αναλάβουν τις προβλεπόμενες εργασίες.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ύψος των 29.800,00 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, ποσό που θα βαρύνει τον ετήσιο προϋπολογισμό του Δήμου. Η επιλογή του αναδόχου θα πραγματοποιηθεί με την διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, κατόπιν έρευνας αγοράς που θα γίνει από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πρασίνου. Ο χρόνος διάρκειας της σύμβασης θα ολοκληρωθεί στις 31/12/2022.

Συγκεκριμένα απαιτείται η εκτέλεση υπηρεσιών που αφορούν στην κοπή, αποψίλωση και γενικότερα καθαρισμό και απομάκρυνση της αυτοφυούς, ετήσιας και πολυετούς βλάστησης σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, φυτεμένους ή μη, σε πρανή, παρόδιες επιφάνειες και ερείσματα Δημοτικών και αγροτικών δρόμων, σε χώρους περιαστικού πρασίνου που γειτνιάζουν με σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, σε περιαστικές εκτάσεις προστατευόμενες από τη δασική νομοθεσία, εντός των διοικητικών ορίων της Δημοτικής Ενότητας και σε ιδιωτικούς χώρους. Τέλος, ο ανάδοχος θα πρέπει να απομακρύνει τα προϊόντα κοπής από τα σημεία αυθημερόν ώστε ο χώρος να είναι καθαρός.

Παρόλο που τις τελευταίες εβδομάδες, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ενισχυθεί με περισσότερους από 1.000 προσωρινούς εργαζόμενους, στην αιτιολογία της ανάθεσης αναφέρεται πως δεν μπορούν οι υπηρεσίες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις επειδή οι εργασίες απαιτούν τη χρήση ειδικών μηχανημάτων και το εποχικό προσωπικό είναι ανειδίκευτο και δεν επιτρέπεται να εκτελέσει τέτοιου είδους εργασίες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ