Πάτρα: Καθαρισμός στην Παλαιά Εθνική μετά το δημοσίευμα της «Π»

Ο Χ.Μπονάνος περενέβη για την κοπή της βλάστησης

Πάτρα

Το πρόσφατο ρεπορτάζ της «Πελοποννήσου» σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονούσαν από την έντονη βλάστηση τα χορτάρια στην παλαιά Εθνική Οδό κινητοποίησε άμεσα τους ανθρώπους της Περιφέρειας και χθες, ειδικό συνεργείο ξεκίνησε τον καθαρισμό του δρόμου.

Τη διαμαρτυρία είχε κάνει, μέσω της «Π», ο Γιώργος Γούμπουρος, υπάλληλος του Νοσοκομείου του Ρίου που πηγαινοέρχεται κάθε μέρα από το Αίγιο προς το Ρίο και είχε αναφερθεί στο ζήτημα ασφαλείας που υπήρχε τις τελευταίες μέρες λόγω της έντονης βλάστησης για το καλοκαίρι.

Μετά το δημοσίευμα της «Π», ο αν. περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος κινητοποιήθηκε, έτρεξε γρήγορα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και έτσι χθες το πρωί ειδικό συνεργείο ξεκίνησε τη διαδικασία του καθαρισμού. Μάλιστα, ο ίδιος βρέθηκε – χθες το πρωί – στον Αγιο Βασίλη και είδε από κοντά τις εργασίες που έγιναν.

Ο καθαρισμός ξεκίνησε από την περιοχή του Αγίου Βασιλείου όπου καθαρίστηκαν χόρτα και θάμνοι και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες μέχρι και το Λαμπίρι, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Για το θέμα ο κ. Μπονάνος δήλωσε στην «Π»: «Παρά την έλλειψη προσωπικού που έχουμε στην Περιφέρεια, εμείς προχωρήσαμε άμεσα τις διαδικασίες και ξεκίνησε σήμερα ο καθαρισμός της παλαιάς Εθνικής Οδού που θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες».