Πάτρα: Κεραμίδα για 50 υπαλλήλους του Δήμου που θα βρεθούν κατηγορούμενοι στα δικαστήρια

Οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν ότι έχουν αναλάβει τέτοια υποχρέωση, διότι, όπως διευκρίνισαν κάποιοι εξ αυτών στην «Πελοπόννησο», ο Δήμος Πατρέων δεν τους είχε ενημερώσει σχετικά.

Δημαρχείο Πάτρας, Παλαιό Αρσάκειο

«Κεραμίδα» από τη Δικαιοσύνη, δέχθηκαν αναπάντεχα περίπου 50 εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων, οι οποίοι σύρονται καλοκαιριάτικα κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, για παράλειψη υποβολής Πόθεν Εσχες!

Η υπόθεση αφορά υπαλλήλους, που τοποθετήθηκαν μέλη της Επιτροπής παραλαβής προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ του Δήμου Πατρέων κατά το έτος 2018 και εκ της ιδιότητάς τους αυτής, ήταν υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τον νόμο, να υποβάλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης, για το συγκεκριμένο έτος.

Ντοκουμέντο: Τα κλητήρια θεσπίσματα που έφεραν την ταραχή

Ντοκουμέντο: Τα κλητήρια θεσπίσματα που έφεραν την ταραχή

Πλην όμως, οι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν ότι έχουν αναλάβει τέτοια υποχρέωση, διότι, όπως διευκρίνισαν κάποιοι εξ αυτών στην «Πελοπόννησο», ο Δήμος Πατρέων δεν τους είχε ενημερώσει σχετικά.

Ετσι, σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα που στα καλά καθούμενα έλαβαν, καλούνται να παραστούν την Παρασκευή 19 Ιουλίου ως κατηγορούμενοι στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών «για την αξιόποινη πράξη της παράλειψης υποβολής Πόθεν Εσχες»!

Οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, αφού η σχετική ποινή επισύρει πρόστιμο κάποιων εκατοντάδων ευρώ, ενώ θα πρέπει να επωμιστούν και τα σχετικά λογιστικά και δικαστικά έξοδα.

Οπως καταγγέλλουν στην «Π», η υπηρεσία τους «σφυρίζει» αδιάφορα, θεωρώντας ότι θα έπρεπε να γνωρίζουν τη συγκεκριμένη υποχρέωσή τους και υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος τού είχε ενημερώσει σχετικά. Αυτά άραγε θα πει και στο Δικαστήριο η Μαιζώνος;

Διαβάστε επίσης:

Αχαΐα: Αυτοψία σε φράγμα Πείρου-Παραπείρου και οικισμούς μετά τα 4,3 Ρίχτερ, άγνωστο το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό

«Βράζει» το Αίγιο από καύσωνα… που υποχωρεί, λιγότερη ζέστη από αύριο αλλά μόνο για λίγες ημέρες

ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα και τα «φλερτ» της ηγεσίας

Ευρωεκλογές: Πώς και γιατί η ακροδεξιά κέρδισε έδαφος στη νεολαία

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιουλίου λόγω Αγίου Πνεύματος, οι ημερομηνίες