Πάτρα: Κερδίζει ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ο Αϊβαλής για τη Δημαρχία

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλοβλέπει όλο και περισσότερο την περίπτωση Αϊβαλή για τον Δήμο της Πάτρας.

ΣΥΡΙΖΑ Ο Βασίλης Αϊβαλής με τον υπεύθυνο αυτοδιοικητικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Σπίρτζη και τον έτερο ενδιαφερόμενο Απόστολο Κατσιφάρα

Πολλούς πόντους έχει κερδίσει τους τελευταίους μήνες ο Βασίλης Αϊβαλής και φαντάζει εξαιρετικά πιθανό να είναι αυτός, τελικά, που θα στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές στην Πάτρα.

Tο όνομα του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, συζητήθηκε σε «πηγαδάκια», στο περιθώριο κομματικής εκδήλωσης, στα Παλαιά Σφαγεία, από τη Νομαρχιακή Αχαΐας, με ομιλήτριες τη γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγκου και την αντιστράτηγο εα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι, ήδη από την αρχή του καλοκαιριού, το όνομα του κ. Αϊβαλή συζητείται μεταξύ ηγετικών στελεχών της «Κουμουνδούρου», που έχουν αναλάβει τις αυτοδιοικητικές διεργασίες. Μάλιστα, κάτι που δεν έχει γραφτεί είναι ότι, μέσα στο καλοκαίρι, ο πρόεδρος του ΤΕΕ είχε και συνάντηση με «ισχυρά» πρόσωπα του κεντρικού ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία σχημάτισαν «πολύ καλή άποψη για το πρόσωπό του».

Η στήριξη Αϊβαλή, πλέον, επιβεβαιώνεται στην «Π» από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και θεωρείται στην παρούσα φάση όχι ως 100% δεδομένη, κι αυτό επειδή προέχουν εσωκομματικές διαδικασίες και αποφάσεις, που θα καθορίσουν το, ποιους εν τέλει θα στηρίξει, στις μεγάλες πόλεις και περιφέρειες της χώρας.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΙΚΗΣ

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ , όμως, δείχνει ότι μπορεί να αντιπροσωπεύσει όσα θέλουν στο κόμμα της αξ. αντιπολίτευσης. Δηλαδή, είναι νέος και άφθαρτος με επιπλέον «ατού» ότι μπορεί να συσπειρώσει γύρω του προοδευτικές δυνάμεις και πρόσωπα, που θα δημιουργήσουν έναν συνδυασμό με προοπτική νίκης στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, για να στηριχθεί ως υποψήφιος, είναι να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Η «Π» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Β. Αϊβαλής – έχοντας κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – θα επισημοποιήσει ότι θα ηγηθεί νέου δημοτικού εκλογικού συνδυασμού, μέχρι το τέλος του 2022.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΙΣΩΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗ

Στον ΣΥΡΙΖΑ κινούνται προς την κατεύθυνση συνεργασίας για τον Δήμο Πατρέων, με πρόσωπο που θα προέρχεται μεν από τον προοδευτικό χώρο και εν προκειμένω από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν θεωρείται πιθανό να συνεργαστούν επίσημα τα δύο κόμματα, επειδή η Χαριλάου Τρικούπη θέλει, πάση θυσία, να αποφύγει «καπέλωμα» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα από τα δύο κόμματα δεν δείχνει τη διάθεση να δώσει χρίσμα, παρά μόνο στηρίξεις. Η περίπτωση Αϊβαλή έχει, πάντως, πολλούς υποστηρικτές εντός του ΠΑΣΟΚ, αφού προέρχεται από τους κόλπους του και χαίρει της εκτίμησης τοπικών και κεντρικών στελεχών.

Γι’ αυτό τον λόγο, κινούνται προς την κατεύθυνση στήριξης, μέχρι σημείου που πολλοί αξιόπιστοι συνομιλητές της «Π», έλεγαν πως «θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι το πρόσωπο που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα είναι πιθανό η στήριξη να γίνει γνωστή πριν από την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ»!

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ