Πάτρα: Κινητοποίηση για συμβασιούχους – Δεν άκουσε το Μαξίμου – Εναλλακτική με τροπολογία για το προσωπικό

«Ντρίπλα» την τελευταία στιγμή θεωρεί ο Δήμος πως του έγινε από το Μαξίμου για την κατάθεση του υπομνήματος για τους συμβασιούχους. Μέσω των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για το θέμα.

Πάτρα: Κινητοποίηση για συμβασιούχους - Δεν άκουσε το Μαξίμου - Εναλλακτική με τροπολογία για το προσωπικό

Με παλμό και περίπου 300 άτομα, εργαζόμενους και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, διαμαρτυρήθηκε στην Αθήνα ο Δήμος Πατρέων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους και άμεση χρηματοδότηση του Δήμου για την καταβολή των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων, που επέστρεψαν στις θέσεις τους με δικαστικές αποφάσεις.

Κατά τη χθεσινή ημέρα δεν έλειψαν και οι απρόοπτες εξελίξεις. Από τον Δήμο είχαν ενημερωθεί ότι θα υποδεχόταν την πατρινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κ. Πελετίδη, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στον οποίο θα παραδιδόταν το υπόμνημα του Δήμου με τα αιτήματα της κινητοποίησης. Αλλά, όπως έγινε γνωστό ενώ βρισκόταν η πορεία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Γεραπετρίτης δεν μπορούσε να τους συναντήσει και υποδείχθηκε στους Πατρινούς το υπουργείο Εσωτερικών ως το κατάλληλο για την κατάθεση των αιτημάτων.

Πάτρα: Κινητοποίηση για συμβασιούχους - Δεν άκουσε το Μαξίμου - Εναλλακτική με τροπολογία για το προσωπικό

Από την πλευρά του Δήμου, μέσω ανακοίνωσης έγινε λόγος για «εμπαιγμό» και πως «η κυβέρνηση είναι ενήμερη για το θέμα, δείχνει, με αυτόν τον τρόπο, ότι δεν θέλει να το λύσει και κοροϊδεύει τους εργαζόμενους. Με ψηλά το κεφάλι », είπε ο δήμαρχος, «φεύγουμε συντεταγμένα». Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ Αχαΐας χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι δεν έγινε συνάντηση με την κυβέρνηση για την κατάθεση των αιτημάτων.

Η δημοτική Αρχή υπέβαλε στα κόμματα της αντιπολίτευσης που προχθές τάχθηκαν στο πλευρό της, τροπολογία προκειμένου να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. «Απαιτούμε την αποδοχή της τροπολογίας από την κυβέρνηση, ώστε να μη μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και ο Δήμος να παρέχει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στον πατραϊκό λαό» ανέφερε επίσης ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.

Πάντως, η παράταξη Παπαδημάτου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε τόνισε ότι λέει «ναι» σε στοχευμένες και συγκεκριμένες συναντήσεις ουσίας και «όχι σε εκδηλώσεις που στοχεύουν απλά και μόνο σε εντυπώσεις με ευκαιριακό καταγγελτικό λόγο και… επαναστατική γυμναστική. Η λύση θα έρθει μέσω πίεσης με επιχειρήματα και με λογική και όχι με… ντουντουκισμούς».

Αυτοί συμμετείχαν στην κινητοποίηση

Οπως ανακοίνωσε ο Δήμος, παρόντες ήταν ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, o πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, πολυμελής αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής απαρτιζόμενη από αντιδημάρχους, προέδρους δημοτικών οργανισμών και δημοτικούς συμβούλους, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτεύουσα Ξανά», Γρηγόρης Αλεξόπουλος και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσιμπούκης ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης «Ωρα Πατρών», ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας, οι βουλευτές Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), Νίκος Καραθανασόπουλος και Χρήστος Κατσώτης (ΚΚΕ).

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments