Πάτρα: Κοινό μέτωπο κατά της ανέγερσης Αστυνομικού Μεγάρου, τι αποφασίστηκε

Κάτοικοι περιοχών που γειτνιάζουν με το ΚΕΤΧ, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το Αστυνομικό Μέγαρο Πάτρας, συνασπίζονται με «ευθύνη» του Δήμου.

 

Αστυνομικού

Στην έκδοση ψηφίσματος και στη συγκέντρωση υπογραφών προχώρησαν οι κάτοικοι που κινητοποιούνται ενάντια στην ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου της Πάτρας στο ΚΕΤΧ Πατρών, δεδομένου πως το έργο δεν συνοδεύεται από τις προβλεπόμενες κυκλοφοριακές μελέτες και διανοίξεις οδών, υποχρέωση που ανέλαβε ο Δήμος Πατρέων, με τη λήψη της απόφασης για την κατασκευή του έργου, στην περιοχή.

Πάτρα: Ζητούν αλλαγή χώρου για το Αστυνομικό Μέγαρο

Χθες το βράδυ Τετάρτη 23/05/2024, με πρωτοβουλία των κατοίκων του Προφήτη Ηλία Εγλυκάδας, πραγματοποιήθηκε στο 21ο Δημοτικό Σχολείο, συγκέντρωση ενημέρωσης κατά την οποία αναλύθηκαν τα προβλήματα που θα προκύψουν από την επικείμενη ανέγερση του κτιρίου της ΕΛΑΣ με κυρίαρχα το κυκλοφοριακό και τις συνθήκες κινδύνου που δημιουργούνται για τους μαθητές που φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα που γειτνιάζει με το χώρο κατασκευής του έργου.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινού μετώπου των Συλλόγων Πρόφητη Ηλεία, Εγλυκάδας και Γηροκομειού και η επίδοση του ψηφίσματος και των υπογραφών στον Δήμο Πατρέων και στους βουλευτές της Αχαΐας. Βασικά αιτήματα είναι η ανάκληση της τροποποίησης του σχεδίου πόλης και ακύρωση του έργου, η χωροθέτηση του κτιρίου στο οικόπεδο της μίνι περιμετρικής -το οποίο είχε αρχικά προταθεί- ή σε χώρο στην παραλιακή οδό της Ακτής Δυμαίων με βάση το κέντρο διοίκησης που προβλέπει το ΓΠΣ. Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της περιοχής με κάθε μέσο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φοιτητικές εκλογές: «Κόκκινο» το Πανεπιστήμιο Πατρών – Διαφωνία για το Πανελλαδικό αποτέλεσμα

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Τι ισχυρίστηκε ο Πατρινός οινοποιός για τα αρχαία αντικείμενα

Οι ειδικοί συμβουλεύουν: Κίνδυνοι από το πρόωρο καλοκαίρι

Χαλκίδα: Είχαν βραβεύσει την «αρχηγό» του κυκλώματος εκβίασης επιχειρηματίων, νέες αποκαλύψεις

Βρετανία: Αντιδράσεις για τη «ρεμπέτικη» συναυλία σε ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μπράιτον ΒΙΝΤΕΟ

Γερμανία: Η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σύλληψης του Νετανιάχου εφόσον εκδοθεί ένταλμα, οι αντιδράσεις 

Καιρός: Ηλιοφάνεια και άνεμοι σήμερα 23/5 στην Πάτρα