Πάτρα: Κυκλοφοριακές αλλαγές στον Άγιο Βασίλειο ενόψει καλοκαιριού – Δρόμος εξόδου η Λευκωσίας

Κάθε χρόνο, οι παραλίες του Αγίου Βασιλείου αποτελούν πόλο έλξης για περίπου 1.500 επισκέπτες καθημερινά και περισσότερους από 3.000 τα σαββατοκύριακα

Πάτρα: Κυκλοφοριακές αλλαγές στον Άγιο Βασίλειο ενόψει καλοκαιριού – Δρόμος εξόδου η Λευκωσίας

Το συμβούλιο της κοινότητας Αγίου Βασιλείου συνεδρίασε τις προηγούμενες ημέρες υπό τον πρόεδρο Βασίλη Σταματόπουλο, για να πάρει αποφάσεις για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εντός του χωριού ενόψει καλοκαιριού.

Κάθε χρόνο, οι παραλίες του Αγίου Βασιλείου αποτελούν πόλο έλξης για περίπου 1.500 επισκέπτες καθημερινά και περισσότερους από 3.000 τα σαββατοκύριακα, με αποτέλεσμα πολλές φορές να παρατηρούνται κυκλοφοριακά προβλήματα, λόγω των παρκαρισμένων οχημάτων παραπλεύρως των κεντρικών δρόμων.

Επιπλέον, φέτος το οδικό δίκτυο της περιοχής είναι επιβαρυμένο μετά τα κακοκαιρικά φαινόμενα του χειμώνα, με πολλές λακούβες και επικίνδυνα σημεία.

Γι’ αυτούς τους λόγους, το συμβούλιο της Κοινότητας Αγίου Βασιλείου αποφάσισε στην κεντρική οδό να επιτρέπεται η στάθμευση μόνο από τη δεξιά πλευρά του δρόμου από τις οδούς Ανδρέα Κουρλιούρου έως την Ηρώων Πολυτεχνείου και να γίνει διαγράμμιση στο δρόμο.

Επιπλέον, στην οδό Εθνικής Ανεξαρτησίας θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο από την οδό Λευκωσίας έως την Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Επίσης, μονοδρομείται η οδός Λευκωσίας με κατεύθυνση προς την Εθνική Οδό για να λειτουργεί ως διέξοδος από την παραλία και παράλληλα δεν επιτρέπεται στο δρόμο η στάθμευση.

Το συμβούλιο πρότεινε και αποφάσισε επίσης, τη μονοδρόμηση της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου από τη συμβολή της με την Αγίου Βασιλείου έως την οδό Παπαδοπούλου με απαγόρευση της στάθμευσης.

Αποφασίστηκε επίσης, η μονοδρόμηση της οδού Παπαδοπούλου από τη συμβολή της με την Ηρώων Πολυτεχνείου σε όλο το μήκος της με απαγόρευση στάθμευσης.

Σε όλους τους δρόμους, θα γίνουν οι απαιτούμενες διαγραμμίσεις για να γνωρίζουν οι οδηγοί πως να κινούνται, ενώ στην οδό Λευκωσίας θα τοποθετηθεί και απαγορευτικό.

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης, τα νέα κυκλοφοριακά μέτρα προτείνεται να ισχύσουν από τις 15 Ιουνίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Στην κοινότητα Αγίου Βασιλείου εκτιμούν ότι η υλοποίηση των ανωτέρων αποτελεί μονόδρομο για την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας, χωρίς ωστόσο να λύνονται οριστικά τα προβλήματα που απαιτούν δραστικά μέτρα, όπως η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ