Πάτρα – Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: «Θα μετάσχεις σε ληστεία ή θα το πληρώσεις με τη ζωή σου;»

Αποκαλυπτική μαρτυρία στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», για τη διακίνηση ναρκωτικών σε σχολεία με μαθητές βαποράκια.

 

Πάτρα,μαθητές

Πανελλήνια αίσθηση προκάλεσε η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές στην Πάτρα, με «έδρα» το σχολικό συγκρότημα Μαρούδα και που χαρακτηρίστηκε, μάλιστα, από έμπειρα στελέχη της ΕΛΑΣ, ως πρωτοφανής υπόθεση στα αστυνομικά χρονικά, καθώς είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται τόσο οργανωμένο κύκλωμα μέσα σε σχολείο, χρησιμοποιώντας μάλιστα χώρους του για την αποθήκευση του «εμπορεύματος» και ως ορμητήριο για την  περαιτέρω διακίνησή του.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: «Με σώσατε», νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών, η «τιμωρία» μαθητών

Σε υδρορροή 2μέτρων στο κυλικείο, σε ρολόι της ΔΕΗ και σε μεταλλικό πίνακα σε σκάλα, εντοπίστηκαν -όπως έγραψε η «Πελοπόννησος»- ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και ζυγαριά ακριβείας, ενώ σε τοίχο αναγραφόταν η τιμή πώλησης ενός γραμμαρίου κάνναβης.

Πάτρα,μαθητές

Σε ευρεία επιχείρηση των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στις 26 Απριλίου, συνελήφθησαν συνολικά 19 άτομα, τα τέσσερα αρχηγικά μέλη (τρεις Πατρινοί και ένας Αλβανός υπήκοος), οκτώ μέλη -έξι άνδρες και δύο γυναίκες- μεταξύ των οποίων και τέσσερις ανήλικοι ηλικίας 14,15,17 ετών, έξι γονείς -κηδεμόνες των ανηλίκων και μαθήτρια λυκείου – χρήστης.

Πάτρα: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μελών της οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά στα σχολεία ΦΩΤΟ

Πώς όμως άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης του κυκλώματος, η ηγετική ομάδα του οποίου με τακτικές μαφίας, απειλές και ξυλοδαρμούς είχε επιβάλει την πλήρη αφοσίωση και υποταγή μαθητών αναγκάζοντλας τους να διακινούν ναρκωτικά, αλλά και να προσελκύουν νέους πελάτες ακόμα και από το σχολικό τους περιβάλλον;

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Πελοπόννησος της Δευτέρας», η αρχή έγινε με τη διαπίστωση αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, της αύξησης συλλήψεων ανηλίκων για κατοχή μικροποσοτήτων. «Εκεί που είχαμε μια σύλληψη στους 5-6 μήνες για χρήση, το τελευταίο δίμηνο υπήρξε εβδομάδα που ο αριθμός των συλληφθέντων ανερχόταν στα 4 άτομα» ανέφερε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, τονίζοντας πως η ασυνήθιστη «κινητικότητα» εντοπιζόταν στην πλατεία Μαρούδα και δρόμους πέριξ του σχολικού συγκροτήματος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με καταγγελίες γονέων που είχαν εντοπίσει αλλαγή στη συμπεριφορά των παιδιών τους, ήταν αρκετά. Στα προς διερεύνηση στοιχεία προστέθηκε και ο προβληματισμός που ήρθε σε γνώση της ΕΛΑΣ, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας, για αδικαιολόγητη επιθετικότητα μαθητών, χωρίς ωστόσο να παρέχονται πληροφορίες για συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Πάτρα: Δύο ακόμη σχολεία με ναρκωτικά! Η «Π» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

«ΜΙΛΗΣΑΝ» ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Η αστυνομική έρευνα οδήγησε σύντομα στον αρχηγό του κυκλώματος και στους συνεργούς του. Τα τηλέφωνά τους τέθηκαν υπό παρακολούθηση και οι συνομιλίες που καταγράφηκαν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, ήταν αποκαλυπτικές «δένοντας» την υπόθεση. Σε μια από αυτές ακούγεται ο 20χρονος «εγκέφαλος» να μιλά με μαθητή, να τον ρωτά πού βρίσκεται, με τον ανήλικο να απαντά σε διάλειμμα στο σχολείο και εκείνος να του δίνει εντολή να πάει στη «καβάτζα» ναρκωτικών να πάρει μια δόση και να την παραδώσει σε εξωσχολικό που τον περίμενε στην πόρτα του συγκροτήματος Μαρούδα.

Σε άλλη τηλεφωνική επικοινωνία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «ΠτΔ», μαθητής – διακινητής μιλώντας με συμμαθητή του ακούγεται να του λέει: «Εχω δυο γραμμάρια κοκαΐνη να τα φέρω να τα πιούμε» με τον δεύτερο ανήλικο να απαντά «έρχομαι…». «Αυτό δεν το έχουμε ξανασυναντήσει και αμφιβάλλουμε εάν θα το ξανασυναντήσουμε σε τέτοια ηλικία», ανέφεραν στην «ΠτΔ», αστυνομικές πηγές.

Πάτρα,μαθητές

Η τιμή κάνναβης αναγραφόταν στον τοίχο του σχολείου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε διάστημα δυο μηνών έγιναν 65 αγοραπωλησίες κάνναβης, κοκαΐνης και MDMA, μέρος των οποίων πραγματοποιήθηκε σε ανήλικους πελάτες, ακόμη και σε σχολικούς χώρους.

Οπως αποκάλυψε η «Π», στους μαθητές – βαποράκια επιβάλλονταν ακόμα και πρόστιμα 50€ ως «τιμωρία», στην περίπτωση λάθους, όπως για παράδειγμα η αργοπορία σε ραντεβού αγοραπωλησίας. Τα πατρινά ηγετικά στελέχη, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, εκτός από τη διακίνηση ναρκωτικών φαίνεται πως αποκόμιζαν κέρδη και από επιθέσεις κατά ανηλίκων απαιτώντας με το έτσι θέλω τη μηνιαία καταβολή 50€.

Η «μύηση» 14χρονου διακινητή

Ο πατρινός δικηγόρος Ακης Βαβαρούτας, συνήγορος υπεράσπισης του μαθητή γυμνασίου του μικρότερου σε ηλικία διακινητή ναρκωτικών, ο οποίος σε λίγους μήνες θα συμπληρώσει το 14ο έτος, μιλώντας στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», αποκαλύπτει πως το κύκλωμα προσέγγισε τον εντολέα του και την έμμεση απειλή που δέχθηκε.

Πάτρα,μαθητές

«Τον πλησίασαν στα ίδια μέρη που σύχναζαν. Αρχικά του έδιναν χρήματα και τον έστελναν τους φέρει τσιγάρα και σιγά-σιγά άρχισαν να έχουν επαφή μαζί του. Ενας εκ των κατηγορουμένων, κάποια στιγμή, του είχε επιδείξει μαχαίρι ρωτώντας τον: ‘’εάν θα κάνω μια ληστεία, θα έρθεις μαζί μου; Θα συμμετέχεις ή θα προτιμήσεις να το πληρώσεις με τη ζωή σου;’’. Οι μεγαλύτεροι απειλούσαν πάρα πολύ τους μικρότερους» επισημαίνει ο κ. Βαβαρούτας, προσθέτοντας πως ο ανήλικος «μυήθηκε» και στη χρήση κάνναβης κατόπιν προτροπής των «μεγάλων».

Και μπορεί η «στρατολόγηση» να είχε επιτευχθεί, ωστόσο ο «εγκέφαλος» και οι συνεργοί του υπό τον φόβο ο ανήλικος θα «μιλήσει», λόγω του νεαρού της ηλικίας του, απέφευγαν την απευθείας επικοινωνία μαζί του και η καθοδήγηση γινόταν μέσω μαθητών Λυκείου στους οποίους έλεγαν: «πες τε στο μικρό να πάρει ‘’αυτό’’ και να το πάει εκεί».

Την ίδια ώρα, μετανιωμένος εμφανίζεται ο 14χρονος μέσω του δικηγόρου του, με τον κ. Βαβαρούτα να δηλώνει στην «ΠτΔ»: «Εχει μετανιώσει, ζητάει συγγνώμη για όλη αυτή την αναστάτωση και θα κάνει τα πάντα, ώστε να επανέλθει στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής του και προσπαθεί για το καλύτερο».

Πάτρα,μαθητές

Τα κατασχεθέντα πειστήρια

Η «πλατεία των νεκρών» και οι κωδικοί

Σε δυο σημεία κατά κύριο λόγο γίνονταν οι συνάντησεις της ηγετικής ομάδας του κυκλώματος με τα ανήλικα μέλη.

Οπως προέκυψε από τη φυσική παρακολούθηση των κατηγορουμένων και των τηλεφώνων τους, εισέρχονται εντός του σχολικού συγκροτήματος Μαρούδα, κυρίως απογευματινές – βραδινές ώρες, ενώ τακτικά ήταν τα ραντεβού που, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΠτΔ», έφεραν την κωδική ονομασία «στην πλατεία των νεκρών». Από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες διαπιστώθηκε πως η αναφορά γινόταν όταν η συνάντηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην πλατεία που βρίσκεται έναντι του κοιμητηρίου της Παναγίας Αλεξιωτίσσης και σε μικρή απόσταση, από το σχολείο.

Κωδικοποιημένες λέξεις χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος, αναφερόμενοι στα είδη των ναρκωτικών. Οπως αποκαλύπτει η «ΠτΔ», το «Bitch» αντιστοιχούσε στην κάνναβη, το «ΚΟΚ», ντεπόν ή χιόνι στην κοκαΐνη και το «MD» στην ουσία MDMA γνωστή ως έκσταση, ενώ το «γκου» ήταν ο κωδικός για τα γραμμάρια. Οσο για την προμήθεια των ουσιών, αυτή γινόταν από την Αθήνα και την Κάτω Αχαΐα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης: Προκλητική, παράνομη και ανεπίτρεπτη η στάση της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας

Αχαΐα: Σύλληψη αλλοδαπού για βιασμό 62χρονης στα Νιφορέικα

Αχαΐα: Απείλησε με όπλο τη γυναίκα του για να συνευρεθούν, άγρια περιστατικά ενώπιον των παιδιών τους

Πάτρα: Δύο ακόμη σχολεία με ναρκωτικά! Η «Π» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

Λεωφόρος Λαυρίου: Τροχαίο με λεωφορείο, καρφώθηκε σε κολώνα

Αγκυρα: Σήμερα το τετ α τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν, οι προσδοκίες και τα «αγκάθια»

Έρχονται αυξήσεις σε 400 φάρμακα, ποια αφορούν, πόσο θα επιβαρυνθούν οι ασθενείς

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop