Πάτρα: Κυνήγι ταλέντων από 3 πολυεθνικές – Γιατί επιλέχθηκε η πόλη

Η επιλογή της Πάτρας πάτησε στις βάσεις που έχουν δημιουργήσει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα.

Πάτρα: Κυνήγι ταλέντων από 3 πολυεθνικές - Γιατί επιλέχθηκε η πόλη Ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος Δημήτρηw Κουτσόπουλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Πάτρα, όπου είχε συνάντηση με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας

Από το περασμένο καλοκαίρι η αγορά εργασίας εξειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού της Πάτρας, έχει βρεθεί σχεδόν αθόρυβα αλλά μεθοδικά, στο στόχαστρο τριών πολυεθνικών εταιρειών παροχής συμβουλευτικών και λογιστικών υπηρεσιών.

Η επιλογή της πόλης δεν έγινε τυχαία, αλλά πάτησε στις βάσεις που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τα ερευνητικά κέντρα.

ERNST & YOYNG

Την αρχή έκανε τον περασμένο Ιούλιο η Ernst & Young Ελλάδος, που προχώρησε στην λειτουργία νέων γραφείων της στην Πάτρα, επενδύοντας στην πλούσια δεξαμενή ταλέντων και τεχνολογικών δεξιοτήτων των αποφοίτων του Πανεπιστημίου.

Η κίνηση αυτή, όπως τόνισε η εταιρεία, ήταν μια έμπρακτη ενέργεια στήριξης των νέων Ελλήνων επιστημόνων για την αντιστροφή του brain drain, με τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στην Πάτρα. Την ίδια στιγμή, η γνωστή συμβουλευτική εταιρεία με την κίνηση αυτή, δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις της περιοχής να αποκτήσουν πιο άμεση πρόσβαση στο σύνολο των υπηρεσιών.

PwC

Στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων και ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών, ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η PwC Ελλάδας (Price Waterhouse Coopers) ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Technology Innovation Hub. Στόχος της λειτουργίας του κέντρου καινοτομίας, είναι η αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων.

Η πολυεθνική, δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας το τεχνολογικό προφίλ της περιοχής, ενώ ανέδειξε την πόλη ως έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σημειώνεται ότι τα νέα γραφεία της PwC στην Πάτρα είναι υπό διαμόρφωση, ενώ έχει ξεκινήσει και η διαδικασία στελέχωσής τους.

DELOITTE

Στα μέσα Οκτωβρίου, μια ακόμα μεγάλη εταιρεία παροχής οικονομικών συμβουλών ήρθε στην πόλη της Πάτρας. Η Deloitte δημιουργεί αυτή τη στιγμή στην Πάτρα το δικό της κέντρο καινοτομίας. Ενα σχέδιο το οποίο έως το ερχόμενο καλοκαίρι προβλέπει τη δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, όλες με δυναμικό από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η εταιρεία λειτουργεί προσωρινά τα γραφεία της σε χώρο στο ξενοδοχείο Moxy, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει τα γραφεία της στην οδό Φαβιέρου.

Προ ημερών, ο διευθύνων σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος Δημήτρης Κουτσόπουλος βρέθηκε στην Πάτρα και είχε επαφές με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η εταιρεία αναζητά ταλέντα για αντικείμενα ενδιαφέροντος που σχετίζονται την γκάμα υπηρεσιών που παρέχει, όπως, έλεγχος και φορολογικές υπηρεσίες, συμβουλευτική διαχείρισης ρίσκου, χρηματοοικονομική συμβουλευτική, συμβουλευτική στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, υπηρεσίες στρατηγικής κ.λπ.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καλογερόπουλος: Το «ευχαριστώ» στο προσωπικό του Νοσοκομείου Αιγίου, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο
Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: «Η φράση «καλή Παναγιά» δεν στέκεται ούτε λεκτικά ούτε θεολογικά... Λέμε ποτέ καλό Χριστό;»
Ηλεία: Ξέσπασε φωτιά στο Επιτάλιο - ΦΩΤΟ
Αιγιάλεια: Στο νοσοκομείο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος - Λόγω υπερκόπωσης