Πάτρα – Λέων: «Στοιχεία αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα»

Ο Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας τις αναφορές για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου των παιδιών σημείωσε πως «έχουμε δει δηλαδή όλα τα στοιχεία για το θάνατο των δύο παιδιών που έχουν ήδη δημοσιευτεί και εκεί πράγματι έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλείσουν αυτό το ενδεχόμενο».

Πάτρα - Λέων: «Στοιχεία αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου για τη Μαλένα και την Ίριδα»

Για τις τελευταίες εξελίξεις και τις έρευνες που θα πρέπει να γίνουν για να απαντηθεί η αιτία θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα μίλησε στο LIVE NEWS ο πρόεδρος των ιατροδικαστών Γρηγόρης Λέων.

Ο Γρηγόρης Λέων σχολιάζοντας τις αναφορές για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου των παιδιών σημείωσε πως «όλοι οι ιατροδικαστές που δεν συμμετέχουν στη διαδικασία έχουμε δει τις εκθέσεις, τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις των πραγματογνωμόνων που πραγματοποίησαν τις εκθέσεις αυτές, έχουμε δει δηλαδή όλα τα στοιχεία για το θάνατο των δύο παιδιών που έχουν ήδη δημοσιευτεί και εκεί πράγματι έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκλείσουν αυτό το ενδεχόμενο».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «εννοείται ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και στο τρίτο παιδί, όμως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτά τα ευρήματα που έχουν διαπιστωθεί στα δύο παιδιά, δεν μπορούν να αποκλείσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο».

«Στους δύο πρώτους θανάτους, υπάρχει έντονο πνευμονικό οίδημα, έντονη πνευμονική συμφόρηση, υπάρχουν βλάβες περιστοματικά στη μία περίπτωση και στη ράχη της ρινός στην άλλη περίπτωση» σημείωσε ο ιατροδικαστής, υπογραμμίζοντας ότι «στον πρώτο θάνατο υπάρχει η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, η οποία για τους ιατροδικαστές είναι χαρακτηριστικό και των ασφυκτικών θανάτων, ενώ στο δεύτερο θάνατο έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα στον εγκέφαλο, ο οποίος είναι το όργανο που κυρίως πλήττεται όταν έχουμε έλλειψη οξυγόνου, με τις αλλοιώσεις που βρέθηκαν να χαρακτηρίζονται ως “αλλοιώσεις επί ανοξυγοναιμίας”, δηλαδή αλλοιώσεις που έγιναν σε έδαφος έλλειψης οξυγόνου».

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί οποιαδήποτε περίπτωση, η οποία μπορεί να προκάλεσε την έλλειψη οξυγόνου» σημείωσε ο κ. Λέων ενώ τόνισε πως σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και σημάδια στο σώμα των παιδιών, κάτι που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για πιθανή εξωτερική παρέμβαση που να ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών.

Για το αν υπήρχε κάποιο παθολογικό αίτιο που ευθύνεται για το θάνατο των παιδιών, ο Γρηγόρης Λέων σημείωσε ότι οι παθολογικές αιτίες, αν υπήρχαν, θα έπρεπε να έχουν καταγραφεί είτε στο επίπεδο της μακροσκοπικής διερεύνησης, είτε σε μικροσκοπική διερεύνησης.

«Είναι δεδομένο ότι τρεις θάνατοι, τριών παιδιών μικρής ηλικίας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και από την ίδια οικογένεια, ή θα πρέπει να έχουμε ένα ισχυρό γενετικό λόγο για να μπορούν να αιτιολογηθούν ή όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» κατέληξε ο ιατροδικαστής, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι στιγμής οι γιατροί έχουν διαβεβαιώσει ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ