Πάτρα: Με επιτυχία παρουσιάστηκε η νέα ποιητική συλλογή του Ανδρέα Λάζαρη Πολιτικόν Ενύπνιον Ι – ΦΩΤΟ

Ο συγγραφέας κλείνοντας τη βραδιά μίλησε για το νέο του βιβλίο, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους συντελεστές της εκδήλωσης, και δήλωσε έτοιμος για νέα εγχειρήματα και πνευματικές περιπλανήσεις.

ΠΑΤΡΑ

Η Εταιρεία Κοινωνικής δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr, παρουσία δεκάδων συμπολιτών παρουσίασε τη νέα ποιητική συλλογή του Ανδρέα Αθ. Λάζαρη, Πολιτικόν Ενύπνιον Ι (2020).

Στην εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου Πάτρας μίλησαν η Μαρία Ψάχου, φιλόλογος, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας και ο Στέλιος Μαφρέδας, ποιητής. Η εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια Αλέκα Ράπτη απήγγειλε ποιήματα από τη συλλογή. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Ιόνια ορχήστρα του Χρίστου Παναγιωτόπουλου ο οποίος μελοποίησε το ποίημα από το βιβλίο του Ανδρέα Λάζαρη Οι Ποιητές. Συμμετείχαν η Έλενα Βούλγαρη τραγούδι και η Λάκρυ Ιακώβου βιολί. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος Σοφία Καυκοπούλου.

ΠΑΤΡΑ

Από αριστερά: Κωνσταντίνα Καραμπούλη, Κώστας Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Λάζαρης, Ελένη Σιμώνη

ΠΑΤΡΑ

Από αριστερά: Παπαγιαννόπουλος, Λάζαρης, Παναγιωτόπουλος, Παπανικολάου, Καραμπούλη, Ράπτη, Σιμώνη

 

ΠΑΤΡΑ

Δεκάδες συμπολίτες συνεχάρησαν το συγγραφέα για το νέο του πόνημα

Ο συγγραφέας κλείνοντας τη βραδιά μίλησε για το νέο του βιβλίο, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, τους συντελεστές της εκδήλωσης, και δήλωσε έτοιμος για νέα εγχειρήματα και πνευματικές περιπλανήσεις.

Ο ποιητής Στέλιος Μαφρέδας ανέφερε για το βιβλίο μεταξύ άλλων: Με τη δεύτερη ποιητική συλλογή του «Πολιτικόν ενύπνιον» ο Ανδρέας Λάζαρης, επιβεβαιώνει την παρουσία του, στην ποιητική επικράτεια. Με λόγο σαφή και συγκεκριμένο, περιγράφει τα προβλήματα, πνευματικά και κοινωνικά, που κυριαρχούν σήμερα στη ζωή και καθορίζουν τον καθ’ ημέραν βίο του σύγχρονου ανθρώπου. Εκθέτει, σκέψεις με φιλοσοφικό και κοινωνιολογικό υπόβαθρο, που στηρίζεται επάνω στην πλούσια πνευματική σκευή και αισθητική του καλλιέργεια.

ΠΑΤΡΑ

Η εκπαιδευτικός και εμψυχώτρια Αλέκα Ράπτη απήγγειλε ποιήματα από τη συλλογή

ΠΑΤΡΑΗ Ιόνια ορχήστρα ενθουσίασε με τις μελωδίες που σκόρπισε

ΠΑΤΡΑ

Η ομιλήτρια Μαρία Ψάχου, φιλόλογος, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας

Ως αριστοτελικός επίγονος ο Ανδρέας Λάζαρης, κρίνει τα πράγματα και την ουσία τους, μέσω της ηθικής αρετής, που αποτελεί τη βάση για την πολιτική αρετή, όπως την εθεσμοθέτησε ο Αριστοτέλης. Ούτως ώστε, με τους στίχους του να διαφαίνεται ως λύση των προβλημάτων, η σχέση με τον Άλλον. Έτσι ο Έρωτας, περιφέρεται στα ποιήματα του ως κυρίαρχος και καθοδηγητής, άλλοτε εξιδανικευμένος σε απόλυτο βαθμό και άλλοτε ως περιδίνηση εγκαυστική των αισθημάτων. Ενώ η πολιτική, που καθορίζει τις λειτουργίες του βίου και τις σχέσεις των ανθρώπων, εξετάζεται με κριτήρια ποιητικής, που δεν έχουν σχέση με θριαμβολογίες ή γόους και ελεγειακούς τονισμούς.

ΠΑΤΡΑ

Ο Α. Λάζαρης μεταξύ Π. Γεωργακόπουλου, Α. Παναγιωτόπουλου, Ευάγγελου Μαντά και Γεωργίας Ευθυμίου-Μαντά

ΠΑΤΡΑ

Για το βιβλίο μίλησε ο Στέλιος Μαφρέδας, ποιητής

ΠΑΤΡΑ

Μάντη Λιμναίου, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Γιώργος Αντωνιάδης

Είναι αξιοπαρατήρητος ο τρόπος που στιχουργεί ο Ανδρέας Λάζαρης, για γεγονότα του πολύ πρόσφατου παρελθόντος, των ημερών μας, και πως μέσω αυτών, αναδεικνύει τη στροφή που πρέπει να συντελεστεί σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε να βελτιωθούν οι όροι της ζωής των ανθρώπων, επί της γης.

Ποίηση γερή, με μια υποβόσκουσα σεμνότητα, δίχως επιτήδευση και ελαφρολογία, που εξοστρακίζει κάθε βερμπαλισμό και μεγαληγορία, και διασκελίζει το ποιητικό τοπίο που καθόρισε ο ποιητής μας, με σταθερά ανοίγματα και βεβαιότητα για ό,τι κλήθηκε να υπηρετήσει.

ΠΑΤΡΑ

Πλήθος συμπολιτών παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Α. Λάζαρη

ΠΑΤΡΑ

Από αριστερά: Κώστας Κόντης, Αλέκα Ράπτη, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Ανδρέας Λάζαρης, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

ΠΑΤΡΑ

Ο Χρίστος Παναγιωτόπουλος μελοποίησε το ποίημα από το βιβλίο του Ανδρέα Λάζαρη Οι Ποιητές

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ