Πάτρα: «Μένει Μυστικό», η καμπάνια του «Χαμόγελου του Παιδιού» – Τι είπαν Φαρμάκης, Μπονάνος και Γιαννόπουλος

Τη νέα καμπάνια του γνωστού οργανισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια παρουσίασαν οι τρεις άνδρες σήμερα το μεσημέρι.

20210723 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ

Διαδραστικές παρεμβάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις συνιστούν μεταξύ άλλων το περιεχόμενο της καμπάνιας με τίτλο «Μένει Μυστικό», που αποσκοπεί στην πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Την καμπάνια υλοποιεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Αποτελεί χρέος μας να συμμετέχουμε σε κάθε καμπάνια  που στοχεύει στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Δεν υπάρχει τίποτα πολυτιμότερο από τα παιδιά μας, στα οποία οφείλουμε να προσφέρουμε έναν κόσμο ασφάλειας και ψυχοσωματικής υγείας» τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι στόχος της πρωτοβουλίας είναι να υπάρξει ευαισθητοποίηση της κοινωνίας ώστε εξαλειφθούν τα σκοτεινά μυστικά, τα οποία συνήθως συνδέονται με τραγικές πραγματικότητες. «Ρίχνουμε φως στις ζωές των παιδιών σε μια κοινωνία που έχει μάθει να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας και αρμόδιος για θέματα υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε την ανάγκη να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε ένα φαινόμενο που διαιωνίζεται και σπάνια καταγγέλλεται έγκαιρα. «Ενώνουμε τις φωνές μας για να μην μένει μυστική κάθε μορφής κακοποίηση των παιδιών. Η φρίκη πρέπει να σταματήσει»  επεσήμανε και αναφέρθηκε συνολικά στον στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος βασίζεται σε ένα ολιστικό πλαίσιο κοινωνικής προστασίας που στόχο έχει μια συνεκτική κοινωνία αλληλεγγύης.

Στους άξονες της καμπάνιας «Μένει Μυστικό» αναφέρθηκε  ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» , Κώστας Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας ότι παρά τις προσπάθειες που γίνονται η παιδική σεξουαλική κακοποίηση παραμένει «μυστικό», αλλά όσο δεν υπάρχει δημοσιότητα καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινωνία ότι το φαινόμενο δεν υπάρχει.

«Θέλουμε να πάμε από γειτονιά σε γειτονιά, ώστε να ενισχύσουμε τις γνώσεις των παιδιών και να τους περάσουμε το μήνυμα «μιλήστε». Προσδοκούμε να κινητοποιήσουμε τις τοπικές αρχές και τις κοινωνίες, να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλουν στην εξάλειψη αυτού του φαινομένου» πρόσθεσε.

Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την κινητή μονάδα «Οδυσσέας» θα πραγματοποιηθούν σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πύργο, Αμαλιάδα, Αίγιο και Πάτρα. Προγραμματίζονται ψυχοπαιδαγωγικές δράσεις σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη χρήση τεχνολογικών εφαρμογών, ενημέρωση σε γονείς και κηδεμόνες, στοχευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς, κηδεμόνες, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικούς, ορισμένα εξ αυτών και διαδικτυακά.

Στόχοι της καμπάνιας «Μένει Μυστικό» είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στο φαινόμενο της σεξουαλικής κακοποίησης, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ως μέτρο πρόληψης, η ανάδειξη των πραγματικών διαστάσεων που το φαινόμενο έχει στην ελληνική κοινωνία, αλλά και η διατύπωση συγκεκριμένων προτάσεων στους αρμόδιους θεσμικούς  φορείς για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

pelop 1
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΟΔΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ 1
collage 4 1 e1632751774714
eas 1200x675 1