Πάτρα: Μετά τις αντιδράσεις, ανάκληση άδειας σε Σούπερ Μάρκετ στο Ψαροφάι

Εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Πάτρας 12 καταστηματάρχες της περιοχής, αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του σούπερ μάρκετ.

Δήμος Πατρέων

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών και διοίκησης του Δήμου Πατρέων, Διονύσης Πλέσσας, υπέγραψε χθες Τρίτη 1/11/2022μαζί με τον διευθυντή του τμήματος καταστημάτων, απόφαση ανάκλησης βεβαίωσης εγκατάστασης για το σούπερ μάρκετ που λειτουργεί εδώ και μερικές ημέρες στην οδό Ακρωτηρίου στο Ψαροφάι.

Οπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», το πόρισμα επιτόπιας αυτοψίας που έκανε την περασμένη εβδομάδα το Τμήμα Αδειών και Ελέγχου Δόμησης, διαπίστωσε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε με επιφάνεια κάλυψης άνω των 200 τ.μ. που αποτελεί το ανώτατο όριο στη συγκεκριμένη συνοικία, ως περιοχή αμιγούς κατοικίας.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι είχε ξεπεράσει σε επιφάνεια κάλυψης τα 455 τ.μ. ισόγειου χώρου, κάτι που δεν επιτρέπεται. Συνεπώς η επιχείρηση μετά την κοινωνία της απόφασης, στερείται βεβαίωσης εγκατάστασης και άδειας λειτουργίας, ως εκ τούτου, ενημερώθηκαν το 3ο Αστυνομικό Τμήμα, η Διεύθυνση Υγειονομικού και η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να κάνουν τις δικές τους ενέργειες.

O κ. Πλέσσας σημείωσε πως η άδεια είχε εκδοθεί στο όνομα του ιδιοκτήτη και θα μεταβιβαζόταν στην επιχείρηση, γι’ αυτό και η απόφαση ανάκλησης κοινοποιήθηκε και στη διεύθυνση της αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Ωστόσο, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη, ενώ την ίδια στιγμή, εκκρεμεί μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Πάτρας 12 καταστηματάρχες της περιοχής.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ