Πάτρα – Μιντιλόγλι: Αγριέψαν οι σκύλοι, σκύλιασαν οι άνθρωποι

image 615686
Με φόβο ζουν τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ιδιοκτήτες κατοικίδιων στην περιοχή του Μιντιλογλίου στην Πάτρα καθώς άγνωστος ή άγνωστοι έχουν ρίξει φόλες σε αρκετά σημεία του οικισμού.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Είναι γνωστό το τελευταίο διάστημα πως στο Μιντιλόγλι κυκλοφορούν καθημερινά αρκετά αδέσποτα σκυλιά, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις γίνονται επιθετικά προς ανθρώπους που βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους. Μάλιστα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει κατά καιρούς καταγγελίες για επιθέσεις των αδέσποτων προς άλλα σκυλιά.
Μέχρι στιγμή, οι κάτοικοι έχουν εντοπίσει αγέλες αδέσποτων στην οδό Γερασίμου Κατσάμπα κοντά στην Περιμετρική, αλλά και στις δύο πλατείες του οικισμού. Σε ένα περιστατικό μάλιστα, ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου βρέθηκε αντιμέτωπος με τις επιθετικές διαθέσεις των αδέσποτων αλλά ευτυχώς δεν τραυματίστηκε.
ΣΤΟΧΟΣ; ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ
Οπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, οι αγέλες των αδέσποτων σκύλων χρησιμοποιούν ως «στέκι» συγκεκριμένες οδούς και καθιστούν την προσπέλαση τους αδύνατη, καθώς σε πολλές περιπτώσεις είναι αγριεμένα. Φαίνεται, πως τα περιστατικά που τα αδέσποτα έγιναν επιθετικά, έχουν θορυβήσει τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν ζητήσει τη βοήθεια φιλοζωικών οργανώσεων για να μεταφερθούν σε άλλη περιοχή ή σε κάποια δομή. Αυτό όμως, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια δημοτική δομή, είναι αρκετά δύσκολο και οι όποιες ελπίδες εναποτίθενται στην ευαισθησία των φιλόζωων.
Δεδομένου πως δεν υπάρχει μέριμνα, τότε κάποιος ή κάποιοι κάτοικοι αποφάσισαν να δράσουν με τον χειρότερο τρόπο. Εριξαν φόλες σε αρκετά σημεία του Μιντιλογλίου, ώστε να «γλιτώσουν» με αυτόν τον τρόπο από τα αδέσποτα.
Τη δηλητηριασμένη τροφή εντόπισαν και απομάκρυναν στις περισσότερες περιπτώσεις κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βγάζοντας βόλτα τα σκυλιά του τις έβλεπαν διάσπαρτες στον δρόμο.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ
Τα περιστατικά έχουν θορυβήσει τους κατοίκους. Πέρα από το θέμα των αδέσποτων που ενέχονται κίνδυνοι για την υγεία των ιδιοκτητών και των σκυλιών τους, το γεγονός πως ορισμένοι ενοχλούνται από τα ζώα και προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα με φόλες έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Μάλιστα, οι κάτοικοι έχουν ενημερώσει και φιλοζωικές οργανώσεις για να παρέμβουν και να σώσουν τα σκυλιά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» από κάτοικο που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί αίτημα προς τον Δήμο για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη δομή φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Όπως ενημέρωσε την «Π» κάτοικος της περιοχής «Το πρόβλημά μας είναι έντονο και το αντιμετωπίζουμε τακτικά ανά καιρούς. Είναι χαρακτηριστικό πως στην πλατεία Γαλανόπουλου, στην άλλη πλατεία που βρίσκεται επί της οδού Σπηλιόπουλου και σε παρακείμενους δρόμους η διέλευση είναι επικίνδυνη. Τα αδέσποτα πολλές φορές είναι πεινασμένα ή νιώθουν απειλή από τους ανθρώπους και τα δεσποζόμενα ζώα. Όπως και να έχει, είναι απαράδεκτο ορισμένοι να ρίχνουν δηλητηριασμένες τροφές. Κανείς δεν μπορεί να γίνεται αυτόκλητος τιμωρός. Θα έπρεπε να γίνουν διώξεις για αυτά τα περιστατικά και να χρησιμοποιηθούν οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Ανεξάρτητα από την ολιγωρία της Πολιτείας ή του Δήμου να μεριμνήσουν για τα αδέσποτα, δεν μπορεί κανείς να αφαιρεί ζωές».
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

riganokampos
kafsonas 5
dendrullia
fotia pelopio2