Πάτρα: Ο Δημήτρης Πελεκούδας στην πίτα του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας

Τι ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του

Πάτρα: Ο Δημήτρης Πελεκούδας στην πίτα του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πελεκούδας, παραβρέθηκε χθες, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας.

Ο κ. Πελεκούδας, σε σύντομο χαιρετισμό ευχαρίστησε τον Σύλλογο για την πρόσκληση, μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου Πατρέων, για «δύναμη και αισιοδοξία, απέναντι στα δύσκολα που βιώνουν εργαζόμενοι και του συγκεκριμένου κλάδου» και τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται αν και είθισται αυτές τις μέρες να λέμε ευχές, θα μπω στον πειρασμό να πω δύο κουβέντες παραπάνω, γιατί αυτό το όμορφο τοπίο, που βλέπουμε εμείς σήμερα, βρισκόμενοι στον Φάρο, δυστυχώς δεν έχουν την ευκαιρία να το βλέπουν όλοι.

Πολλοί συμπολίτες μας, δυστυχώς δεν μπορούν να το δουν, γιατί τα προβλήματά τους είναι τόσα πολλά, που δεν έχουν την διάθεση, ίσως και τα οικονομικά για να το κάνουν. Η ανεργία, η φτώχεια και η ακρίβεια στα πάντα, όταν μια οικογένεια δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς στο ρεύμα ή και στα τρόφιμα ακόμα, το μόνο που απομένει είναι ο αγώνας. Εμείς από την πλευρά μας ως Δήμος, ξέρουμε την αιτία που βιώνει όλα αυτά ο λαός μας και τον καλούμε κι αυτός με την σειρά του, να ψάξει και να δει. Ζούμε στην ίδια πόλη αλλά δυστυχώς σε δύο διαφορετικούς κόσμους: ο ένας κόσμος είναι αυτός που περνάς καλά, αδιαφορώντας ίσως για τους άλλους, είναι οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν κέρδη, πολλών δισ., και είναι και ο άλλος κόσμος, ο πατραϊκός λαός που «πληρώνει το μάρμαρο», αλλά δεν έχει θέρμανση, δεν μπορεί να βρει γιατρό στο νοσοκομείο.

Ως Δημοτική συγκρουόμαστε με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και λέμε ότι αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί και μόνο ο λαός μέσα από τους αγώνες του μπορεί το κάνει αυτό και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά κυβέρνηση να αφήσει στο σκοτάδι κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι, καμία σχολική μονάδα και κανένα μικρομάγαζο επαγγελματία».

Ο κ. Πελεκούδας, κόβοντας το κομμάτι της πίτας που του αναλογούσε, ευχήθηκε να έχουν οι μηχανολόγοι μηχανικοί επιτυχία στη δουλειά τους και κανένα ατύχημα, να είναι όλοι γεροί και δυνατοί!

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments