Πάτρα: Ο Παναγιώτης Αναστασόπουλος απαντά αιχμηρά στον Δήμο για το λιμάνι – «Ετοιμοι για μαρίνα»

Ο διευθύνων του Οργανισμού Λιμένος Πατρών για την αντίδραση της δημοτικής αρχής στην ενοικίαση χώρου σε εταιρεία στην Τελετή Λήξης. Η Μαρίνα και η Κρουαζιέρα.

Παναγιώτης Αναστασόπουλος ΟΛΠΑ

Στο ευρύτερο πλαίσιο άρνησης στα σχέδια ανάπτυξης της κρουαζιέρας και της μαρίνας mega yacht στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, τοποθετεί ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Αναστασόπουλος, την αντίδραση της δημοτικής αρχής, για την ενοικίαση υπόστεγου και του περιβάλλοντος χώρου από Αγ. Νικολάου μέχρι Αστιγγος σε ιδιωτική εταιρεία, για να διοργανώσει καρναβαλικό πάρτι τη βραδιά της τελετής λήξης του Καρναβαλιού.

«Απ’ την παραχώρηση αυτή ο ΟΛΠΑ θα λάβει 32.000 ευρώ, επιτρέποντας σε έναν ιδιώτη να χρεώνει αδρά στους Πατρινούς την είσοδο στην αυλή της πόλης τους!

Μάλιστα, αυτοί που τόσο «νοιάζονται» για την Πάτρα, δεν σέβονται καν ότι εκείνη τη μέρα, δίπλα ακριβώς, ο Δήμος Πατρέων διοργανώνει τις εκδηλώσεις κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού, δωρεάν για όλους, αλλά και ότι οι μικροί επαγγελματίες της πόλης (για τους οποίους πολλά ευχολόγια ακούσαμε) περιμένουν κάποια έσοδα απ’ τους επισκέπτες, αλλά και τους Πατρινούς, που θα βγουν να διασκεδάσουν» αναφέρει μεταξύ άλλων η αιχμηρή ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων.

Ο κ. Αναστασόπουλος, κληθείς από την «Π» να σχολιάσει τα παραπάνω, τόνισε πως επιθυμεί να προσπεράσει τη ρητορική ανοικτής ρήξης που εκδηλώθηκε αυτή τη φορά με φόντο τη μεγάλη γιορτή της πόλης, λέγοντας μόνο ότι «το Καρναβάλι είναι γιορτή και όχι μια ευκαιρία για αντιδικίες, οπότε εκεί θα ήθελα να μείνω. Είναι μια ημέρα γιορτής και στη μέρα αυτή, θέλαμε και εμείς να συμβάλλουμε. Τόσο απλά».

«ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΜΑΣ»

Οι αιχμές όμως δεν έμειναν μόνο στο «πολιτικό» σκέλος αυτής της απόφασης. Συνεργάτες της δημοτικής αρχής έθεσαν και ερωτήματα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας ακόμα και σκιές, πως είναι δυνατόν να ενοικιάζεται σε ιδιώτες για τη διοργάνωση ενός Καρναβαλικού πάρτι, χώρος που είναι φυλασσόμενος και με περιορισμένη πρόσβαση λόγω καθεστώτος ελέγχου ISPS.

Ο κ. Αναστασόπουλος ήταν ξεκάθαρος ως προς αυτούς τους υπαινιγμούς, τονίζοντας ότι υπάρχει η δυνατότητα και η προοπτική για ειδικές περιστάσεις να επιτρέπονται κάποιες διαδικασίες, αρκεί να έχουν καλυφθεί κάποια απαραίτητα κριτήρια που η νομοθεσία προβλέπει, αναφερόμενος προφανώς στους όρους ασφάλειας. «Να ξέρετε ότι εμείς, που είμαστε λιμάνι -πόσω μάλλον που ανήκουμε μονομετοχικά στο Υπερταμείο- δεν μπορούμε να κάνουμε οτιδήποτε του κεφαλιού μας, ιδίως αν υπάρχει έστω και μια υποψία για παρανομία» είπε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ.

Επιπλέον, απάντησε στα βέλη που δέχθηκε ο Οργανισμός, ότι με αυτή την κίνηση λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στις εκδηλώσεις του Δήμου Πατρέων και στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης, αφήνοντας τις δικές του αιχμές κατά της δημοτικής αρχής: «Ο δήμος, οτιδήποτε αφορά στο λιμάνι θέλει να το αξιοποιεί πολιτικά, ή μάλλον κομματικά, θα έλεγα για την ακρίβεια. Εμείς ως λιμάνι όμως, δεν μπορούμε να υπεισέλθουμε σε τέτοιες διεργασίες. Το Καρναβάλι είναι μια μοναδική ευκαιρία για την πόλη μας, κάθε χρόνο. Είναι κάτι που μας ξεπερνά όλους. Το Καρναβάλι ήταν πολύ πριν από εμάς εδώ και θα είναι και πολύ μετά από εμάς, οπότε θεωρώ ότι δεν αξίζει να μπαίνουμε σε διαδικασίες αντιπαραθέσεων, γιατί μας έχει ξεπεράσει η ζωή».

Στο ερώτημα, τι απαντά στις αιχμές του Δήμου ότι ο ΟΛΠΑ δεν στήριξε χορηγικά την ΚΕΔΗΠ, ο κ. Αναστασόπουλος είπε «πραγματικά δεν έχω σχόλια για τέτοιες περιστάσεις. Δηλαδή ο φωτισμός που ανάβει ο ΟΛΠΑ κάθε χρόνο στον κυματοθραύστη για το Καρναβάλι, δεν είναι και αυτό μια βοήθεια;», αποδίδοντας και αυτές τις αναφορές σε κομματικά κίνητρα και τίποτα παραπάνω.

«ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ»

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Αναστασόπουλος, όσον αφορά τον διαγωνισμό της Μαρίνας mega yacht, ήταν ξεκάθαρος. Δεν κάνει πίσω και προχωρά απτόητος στην υλοποίηση του σχεδίου: «Μα είναι δυνατόν η μαρίνα να μην υλοποιηθεί; Είναι δυνατόν η κρουαζιέρα να μην υλοποιηθεί;» είπε και αποκάλυψε ότι η δημοσίευση του διαγωνισμού για τη μαρίνα είναι θέμα χρόνου, επιβεβαιώνοντας ότι πρέπει να γίνει εντός του πρώτου τριμήνου του 2025. «Εννοείται. Ολα είναι έτοιμα. Αυτό είναι το καλό της υπόθεσης με το λιμάνι. Προσπαθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να αλλάξουμε λίγο την πορεία αυτής της πόλης. Εμείς θέλουμε το Καρναβάλι μας να γίνει ακόμα καλύτερο, γιατί έχει φοβερές προοπτικές, και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε όλοι μαζί να το κάνουμε καλύτερο» είπε.