Πάτρα: Οι «Ρεμπέτικες Καντάδες» ζωντανεύουν στην Αχάια Κλάους με ελεύθερη είσοδο
Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά αφιερωμένη στο ρεμπέτικο τραγούδι ετοιμάζει η «Πολυφωνική» Πάτρας, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.
Η συναυλία, με τίτλο «Ρεμπέτικες Καντάδες», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου, στις 21:30, στον αύλειο χώρο της Αχάια Κλάους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 28 εμβληματικά τραγούδια του ρεμπέτικου, με αναφορές στο έργο κορυφαίων δημιουργών, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Απόστολος Χατζηχρήστος, ο Δημήτρης Γκόγκος (Μπαγιαντέρας) και ο Σπύρος Περιστέρης.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια, καθώς και την ενορχήστρωση και εναρμόνιση των έργων για μικτή χορωδία, υπογράφει ο μαέστρος και ενορχηστρωτής Δημήτρης Καρβούνης.
Στη σκηνή θα βρεθούν περισσότεροι από 120 συντελεστές, μεταξύ των οποίων η 12μελής ορχήστρα της «Πολυφωνικής», η 70μελής Μικτή Χορωδία, η Νεανική και η Παιδική Χορωδία του οργανισμού, ενώ συμμετέχουν επίσης η ερμηνεύτρια Μαρία Ρούτση και το Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πατρέων.
Τη μουσική διεύθυνση της συναυλίας θα έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της «Πολυφωνικής», Σταύρος Σολωμός. Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιήσει η δημοσιογράφος Δήμητρα Μπαλαφούτη, ενώ τα κείμενα της παραγωγής επιμελήθηκαν η Έφη Καββαδία και ο Γιώργος Παπαγεωργίου.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και φιλοδοξεί να προσφέρει στο κοινό ένα μουσικό ταξίδι μέσα από διαχρονικές δημιουργίες του ελληνικού ρεμπέτικου τραγουδιού.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σχολεία: Ένα μόνο τριήμερο φέτος. Όλες οι γιορτές και οι αργίες
Αυτισμός: Ανακάλυψη-σταθμός για τις πρωτεΐνες του εγκεφάλου ανοίγει τον δρόμο για νέες θεραπείες
Τα data centers θα χτίζονται δίπλα σας χωρίς να σας το πει κανείς
Τι σημαίνει όταν επιλέγουμε να φοράμε μόνο μαύρα ρούχα;
Φωτιά στο Διμηνιό Κορινθίας: Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις και ελικόπτερο
