Πάτρα: Παραλίγο μήνυση για το νερό στο Καστρίτσι

Κουβέντα στην κουβέντα, η συζήτηση εκτροχιάστηκε για τα θέματα ύδρευσης στο Ανω Καστρίτσι. Ο Θ. Ξυλιάς εξέδωσε νέα ανακοίνωση – απάντηση στη ΔΕΥΑΠ για τα όσα εννοούσε, κατηγορώντας την πως «διαστρέβλωσε» τα λεγόμενά του. Η τοπική κοινότητα πήρε θέση μέσω του προέδρου της.

Πάτρα: Παραλίγο μήνυση για το νερό στο Καστρίτσι

Σε πόλεμο ανακοινώσεων έχει μετατραπεί το θέμα της ύδρευσης στο Ανω Καστρίτσι, με τον Θ. Ξυλιά, της παράταξης Παπαδημάτου, να επανέρχεται και να απαντά σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ που τον αποκαλούσε «ψεύτη» για πρόσφατη καταγγελία που έκανε. Η όλη αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί, θορύβησε την τοπική Κοινότητα του Ανω Καστριτσίου με πληροφορίες της «Π» να αναφέρουν, ότι υπήρξαν σκέψεις ακόμα και για κατάθεση μήνυσης στον δημοτικό σύμβουλο για δυσφήμιση της περιοχής.

Η νέα  ανακοίνωση – απάντηση του Θ. Ξυλιά στη ΔΕΥΑΠ τονίζει, πως οι όποιες αναφορές έχουν γίνει, είχαν να κάνουν με την κατάσταση της ύδρευσης στο Ανω Καστρίτσι και δεν έχει γίνει καμία αναφορά για την καταλληλότητα του νερού.

«Γίνεται αναφορά, για τη θωράκιση – περίφραξη της πηγής στη Νερομάνα, τα τεχνικά έργα τόσο της ανακατασκευής του δικτύου, όσο και της ανακατασκευής ή κατασκευής νέας δεξαμενής ύδρευσης. Αιτήματα που αναφέρονται από 10/6/2020 στη διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής, στην ερώτηση της παράταξής μας “ΠΑΤΡΑ ΕΝΩΜΕΝΗ – ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ”  από τον Ιούνιο του 2020, καθώς επίσης και της τοπικής κοινότητας το 2022» αναφέρει ο κ. Ξυλιάς.

Παράλληλα, ο έμπειρος δημοτικός σύμβουλος κατηγορεί τη δημοτική αρχή και τη ΔΕΥΑΠ: «Η διαστρέβλωση και η συκοφαντία στο πρόσωπό μου, μια προσφιλή τακτική της, δείχνει τον πανικό από την αποκάλυψη της εγκληματικής της αδιαφορίας, όπου μαζί με διάφορους συνεργάτες της στο διαδίκτυο ακολουθούν, την τακτική “η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση” ή “ρίξε λάσπη, όλο και κάτι θα μείνει”. Τους απαντώ, τα ψέματα και η διαστρέβλωση δεν θα περάσουν».

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ανω Καστριτσίου Λάμπης Χρυσικόπουλος επικοινώνησε με την «Π» για να ξεκαθαρίσει, για μία ακόμα φορά, ότι «δεν υπάρχει θέμα με την ύδρευση στην περιοχή και ότι από το 2020 έχει γίνει εξυγίανση της πηγής και ο Αϊ Γιάννης έχει αυτονομία. Θέλουμε να σταματήσει η κουβέντα για το νερό στο Ανω Καστρίτσι, γιατί δημιουργήθηκαν εσφαλμένες εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σχετικά με την ποιότητα του νερού μας». Παράλληλα, έγινε γνωστό, πως έπεσε σαν σκέψη σε έκτακτο συμβούλιο της κοινότητας να κατατεθεί ακόμα και μήνυση για δυσφήμιση της περιοχής, αλλά επικράτησαν πιο ψύχραιμες σκέψεις, ώστε να μην προχωρήσει αυτό το σενάριο.

Συμπερασματικά, για να μην «τρελαίνεται» και ο κόσμος διαβάζοντας αυτόν τον πόλεμο ανακοινώσεων, καταλήγουμε στη διαπίστωση, ότι ο Θ. Ξυλιάς στην ανακοίνωσή του περιγράφει προβλήματα και αιτήματα που υπήρχαν στο παρελθόν και για ορισμένα συνεχίζουν να απαιτούνται λύσεις.

Ομως, αναφέροντας το περιστατικό με το νεκρό ζώο που βρέθηκε δίπλα σε πηγή, δημιουργήθηκε σύγχυση στις τάξεις των κατοίκων, με τη ΔΕΥΑΠ να προβαίνει σε μια επιθετική ανακοίνωση και την τοπική κοινότητα να θεωρεί, πως θίγεται με τέτοιες αναφορές.

Η ουσία της αρχικής παρέμβασης Ξυλιά ήταν το να γίνουν έργα στο Ανω Καστρίτσι που αφορούν την ύδρευση, απλά όταν η ουσία μπλέκεται με την πολιτική, η δημόσια συζήτηση συνήθως εκτροχιάζεται…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ