Πάτρα: Παραμένουν οι αντιδράσεις για το νέο σούπερ μάρκετ στο Ψαροφάι – Χαλαρός ο δήμος, έξω φρενών οι έμποροι

Ελαστικότητα, μέχρι εκεί που δεν παίρνει, η στάση του Δήμου Πατρέων, απέναντι σε σούπερ μάρκετ μεγάλης αλυσίδας.

ΠΑΤΡΑ

Συνεχίζεται το σίριαλ με το σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, στο Ψαροφάι της Πάτρας, όπου ομάδα 15 καταστηματαρχών της περιοχής, έχει κινήσει γη και ουρανό για να ανασταλεί η λειτουργία του, λόγω υπέρβασης των πολεοδομικών ορίων της περιοχής, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν καταφέρει τίποτα, ακόμα και μετά τις μηνύσεις που υπέβαλαν.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μετά από προσφυγές στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και την αυτοψία που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έχει γίνει υπέρβαση στην επιφάνεια κάλυψης του καταστήματος τουλάχιστον στο διπλάσιο από τα 200 τ.μ. που είναι το όριο, καθώς η περιοχή είναι αμιγούς κατοικίας και κινήθηκαν οι διαδικασίες ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της επιχείρησης, ενώ ενημερώθηκε και η εισαγγελική αρχή.

Πάτρα: Σούπερ μάρκετ «φέρνει» γκρίνιες στο Ψαροφάι

Εντούτοις, έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε και το κατάστημα συνεχίζει να λειτουργεί και σήμερα σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η δικηγόρος των καταστηματαρχών που διαμαρτύρονται, Ελένη Ασημακοπούλου, μετά τον ιδιοκτήτη και ενοικιαστή του ακινήτου, αυτή την φορά επανυποβλήθηκε γνωστοποίηση λειτουργίας του καταστήματος από την ίδια την αλυσίδα λιανεμπορίου. Πρακτικά επανεκκινήθηκε η διαδικασία αδειοδότησης του καταστήματος από άλλον αιτούντα, όμως και αυτή τη φορά διαπιστώθηκαν ελλείψεις στον φάκελο.

Σύμφωνα με την κ. Ασημακοπούλου, η επιχείρηση προέβη σε γνωστοποίηση λειτουργίας καταστήματος, χωρίς να έχει λάβει και πάλι βεβαίωση από το αρμόδιο γραφείο του Δήμου Πατρέων, για την επιτρεπόμενη επιφάνεια κάλυψης. Μάλιστα, απευθύνθηκε στο Γραφείο Τοπικής οικονομίας του Δήμου που εκδίδει τις άδειες και την ενημέρωσε εγγράφως ότι έχει δοθεί προθεσμία στην εταιρεία μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να εκδώσει την σχετική βεβαίωση, για να μην επιβληθεί πρόστιμο και γίνει εκ νέου ανάκληση της άδειας.

Πάτρα: «Καλάθι»… μηνύσεων για το νέο σούπερ μάρκετ!

Συγκεκριμένα, στην απαντητική επιστολή του γραφείου του Δήμου Πατρέων, αναφέρονται τα εξής: «Ειδικά για την περίπτωση που ο ελεγχόμενος προέβη σε γνωστοποίηση χωρίς να λάβει προηγουμένως τη βεβαίωση του άρθρου 2 ή εάν αυτή είχε λήξει, η αρμόδια αρχή τάσσει κατ΄ανώτατο προθεσμία δεκαπέντε ημερών για την έκδοση της βεβαίωσης. Ο ελεγχόμενος οφείλει να προμηθευτεί τη βεβαίωση, διαφορετικά επιβάλλεται το πρόστιμο κατά τα οριζόμενα στην παράγραφο 3.3 για την έλλειψη γνωστοποίησης. Η αρμόδια αρχή, συνεκτιμώντας τις περιστάσεις, προβαίνει σε πράξη προσωρινής ή οριστικής διακοπής λειτουργίας της επιχείρησης, που υλοποιείται με σφράγιση του καταστήματος».

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ 

Η κ. Ασημακοπούλου τόνισε στην «Π»: «Θα καταθέσω Αναφορά στην Εισαγγελία να συσχετισθούν τα έγγραφα με την προηγούμενη μηνυτήρια αναφορά» που εξέφρασε την απορία και τον εντυπωσιασμό της, για τον υπέρμετρο βαθμό ελαστικότητας που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η υπηρεσία του δήμου και η δημοτική αρχή της Πάτρας, απέναντι σε αυτή την καταφανή παραβίαση των πολεοδομικών και άλλων περιορισμών, αφήνοντας την υπόθεση να «σέρνεται» επί δύο μήνες χωρίς να πράττει τα δέοντα.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
ΠΑΤΡΑ
6η ΥΠΕ
ΠΑΤΡΑ