Πάτρα – Πάρκινγκ Καλεντζώτη: Αντί για ΙΧ… μόνιμο πάρκινγκ επαγγελματικών – Η αυτοψία της «Π» – ΦΩΤΟ

Η δημοτική αρχή επεξεργάζεται προτάσεις για περαιτέρω ανάπλαση του πάρκινγκ «Γεώργιος Καλεντζώτης», προκειμένου οι οδηγοί να εξυπηρετούνται καλύτερα, αφού πρώτα λύσει το θέμα της «μόνιμης» στάθμευσης επαγγελματικών οχημάτων.

Πάτρα - Πάρκινγκ Καλεντζώτη: Αντί για ΙΧ... μόνιμο πάρκινγκ επαγγελματικών - Η αυτοψία της «Π» - ΦΩΤΟ Πολλά τα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης, επί ημέρες, στο δημοτικό πάρκινγκ
Τα τελευταία 24ωρα, αναγνώστες της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση τον εν λόγω χώρο δίπλα από το Ναυταθλητικό Κέντρο του ΝΟΠ «Επαμεινώνδας Πετραλιάς», διαμαρτυρήθηκαν για τη μόνιμη παρουσία μεγάλων οχημάτων (λεωφορεία, φορτηγά, νταλίκες), τα οποία καταλαμβάνουν πολλές θέσεις στάθμευσης, με αποτέλεσμα να δημιουργείται -από το πουθενά- συμφόρηση και πρόβλημα στους οδηγούς.

Κάνοντας επιτόπια αυτοψία διαπιστώσαμε ότι, χθες, ο χώρος ήταν όντως γεμάτος με τέτοια οχήματα επαγγελματικής χρήσης, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες των πολιτών στην «Π» να επαληθεύονται πλήρως.

Πάτρα - Πάρκινγκ Καλεντζώτη: Αντί για ΙΧ... μόνιμο πάρκινγκ επαγγελματικών - Η αυτοψία της «Π» - ΦΩΤΟ

Λεωφορεία είχαν καταλάβει την Τετάρτη το πάρκινγκ «Καλεντζώτης» πιάνοντας θέσεις προσωρινής στάθμευσης ΙΧ οχημάτων

Η αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Πατρέων, Αναστασία Τογιοπούλου, μιλώντας στην «Π», ήταν ξεκάθαρη για το καθεστώς που ισχύει στο πάρκινγκ «Καλεντζώτης». «Ο χώρος δημιουργήθηκε για συγκεκριμένη χρήση. Και αυτή είναι αποκλειστικά και μόνο η προσωρινή στάθμευση οχημάτων. Απαγορεύεται, ρητά, το να παρκάρει κάποιος στο χώρο μόνιμα. Δεν επιτρέπεται τίποτα άλλο εκτός από την προσωρινή στάθμευση» δήλωσε αφοπλιστικά.

Η κ. Τογιοπούλου, επιπλέον, ανέφερε: «Η δική μας σύσταση και προτροπή προς όλους είναι να μην γίνεται κατάχρηση του πάρκινγκ από επαγγελματίες οδηγούς».

Και κατέληξε: «Αυτό που μπορεί να γίνει δεκτό είναι π.χ. ένα τουριστικό λεωφορείο να σταθμεύει για λίγες ώρες για να πάρει επισκέπτες από το λιμάνι ή ένα φορτηγό να περιμένει για λίγες ώρες το καράβι, αλλά μέχρι εκεί. Οτιδήποτε άλλο απλά απαγορεύεται. Ηδη θα ξεκινήσουμε ελέγχους ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΥΤΟΨΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «Π»

Η αντιδήμαρχος Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Πατρέων, Αναστασία Τογιοπούλου, προανήγγειλε μέσω της «Πελοπονήσου» ότι η Διεύθυνση Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων θα ξεκινήσει αμέσως έκτακτες και μη προγραμματισμένες αυτοψίες σε διάφορες χρονικές στιγμές, προκειμένου να διαπιστωθεί το τι ακριβώς συμβαίνει στο δημοτικό πάρκινγκ, αν και μέχρι χθες δεν είχαν φθάσει εκεί κάποιες καταγγελίες χρηστών-οδηγών.
Πάτρα - Πάρκινγκ Καλεντζώτη: Αντί για ΙΧ... μόνιμο πάρκινγκ επαγγελματικών - Η αυτοψία της «Π» - ΦΩΤΟ

Φωτογραφίες από επαγγελματικά οχήματα που είχαν σταθμεύσει το πρωί της Τετάρτης στο πάρκινγκ «Γεώργιος Καλεντζώτης»

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments