Πάτρα: Παρουσιάζεται στις 27 Μαΐου το «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου» Επίκεντρο+

Το «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου» ήταν το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Πολίτη, πριν ακολουθήσει μια σειρά από σπουδαίες μελέτες για την ιστορία της Πάτρας, αποτέλεσμα της μεθοδικότητας και του σπουδαίου αρχείου του.

Πάτρα

Ένα ξεχωριστό βιβλίο για την Πάτρα παρουσιάζουν η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) και οι εκδόσεις «Το Δόντι». Πρόκειται για το βιβλίο του Νίκου Ε. Πολίτη «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου (1840-1940)» που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες σε δεύτερη αναθεωρημένη έκδοση. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, ώρα 8.00 μ.μ. στο θέατρο «Επίκεντρο+» (Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου).

Για το βιβλίο, αλλά και την προσωπικότητα και το έργο του συγγραφέα, θα μιλήσουν οι:

– Μιχάλης Βασιλάκης, δημοσιογράφος, πρόεδρος Μουσείου Τύπου ΕΣΗΕΠΗΝ

– Χρήστος Μούλιας, δικηγόρος, συγγραφέας

– Θανάσης Μπαμπανέβας, πρόεδρος Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών ΕΣΗΕΠΗΝ

Πάτρα

Νίκος Ε. Πολίτης

Παράλληλα θα παρουσιαστεί βίντεο – αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Πολίτη, με την επιμέλεια του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μάγνη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ΕΣΗΕΠΗΝ θα τιμήσει τον γραφίστα-τυπογράφο Αντώνη Παπαντωνόπουλο για την επί δεκαετίες προσφορά του στον πατραϊκό Τύπο και την Πάτρα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Το «Χρονικό του πατραϊκού Τύπου» ήταν το πρώτο βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Πολίτη, πριν ακολουθήσει μια σειρά από σπουδαίες μελέτες για την ιστορία της Πάτρας, αποτέλεσμα της μεθοδικότητας και του σπουδαίου αρχείου του. Σαράντα χρόνια μετά την αυτοέκδοση που αποτόλμησε ο Πολίτης, το έργο του επανεκδόθηκε, γιατί αποτελεί μια πολύτιμη πηγή πληροφοριών και μελέτης, που πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους.