Πάτρα: Πέφτει άπλετο φως στη… φωταγώγηση της πλατείας στο Πουρναρόκαστρο ΕΓΓΡΑΦΟ

Ιδού το αίτημα του Κοινοτάρχη προς τον Δήμο, για την ανύπαρκτη εκδήλωση! Ερχονται εξελίξεις για το θέμα.

pournaro2

Απίστευτο σούσουρο και αναστάτωση στην περιοχή της Ελεκίστρας και όχι μόνο, προκάλεσε η αποκάλυψη της «Π» της Κυριακής, για το αίτημα που εν αγνοία του υπολοίπου συμβουλίου κατέθεσε στον Δήμο Πατρέων ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας, για την πραγματοποίηση πολιτιστικής εκδήλωσης στην πλατεία Πουρναρόκαστρου. Και αυτό, γιατί όπως αποδείχτηκε, δεν είχε προγραμματιστεί καμία εκδήλωση, εκτός βέβαια από το… γαμήλιο γλέντι της κόρης του!

Αυτά κατήγγειλε στην «Π» ο κοινοτικός σύμβουλος Οδυσσέας Παναγόπουλος και σήμερα η «Π» παρουσιάζει ένα από τα επίσημα έγγραφα που απεστάλησαν στον Δήμο Πατρέων, προκειμένου να παράσχει τη συνδρομή του. Οπως βλέπετε, το έγγραφο με ημερομηνία 5-7-2021 απεστάλη στον Τομέα Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Πατρέων, κάνοντας λόγο για «τοπική εκδήλωση» που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 28 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία του Πουρναρόκαστρου. Δηλαδή το ίδιο βράδυ που είχε δρομολογηθεί στον ίδιο χώρο, το γαμήλιο γλέντι της κόρης του κοινοτάρχη. Με το έγγραφο αυτό, όπως βλέπετε, ο πρόεδρος ζητούσε την φωταγώγηση της πλατείας από τον Δήμο.

Μάλιστα εργαζόμενοι από το Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού τηλεφώνησαν πριν μερικές ημέρες στην Κοινότητα και ρώτησαν λεπτομέρειες για την υποτιθέμενη πολιτιστική εκδήλωση, προκειμένου να προγραμματίσουν τις απαραίτητες εργασίες για τον ηλεκτροφωτισμό της.
Σύμβουλοι της τοπικής Κοινότητας, όταν αντιλήφθηκαν το γεγονός, επικοινώνησαν αμέσως τηλεφωνικά με την γραμματεία του δημάρχου και ενημέρωσαν σχετικά, με αποτέλεσμα ο Δήμος να ακυρώσει πάραυτα την παραχώρηση της πλατείας και να αποσύρει τη συνδρομή του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης ενημερώθηκε αρχικά για το γεγονός από γνωστό περιφερειακό σύμβουλο, έγινε έξαλλος και ζήτησε εξηγήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε στην «Π» ότι ο πρόεδρος της Κοινότητας έχει να συγκαλέσει τρεις μήνες συμβούλιο, αν και ο νόμος ξεκαθαρίζει ότι θα πρέπει να πραγματοποιείται συνεδρίαση τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

Οπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η «Π», η τελευταία πρόσκληση του προέδρου για συνεδρίαση του συμβουλίου, χρονολογείται από τις 10.5.2021, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν οι καταστροφικές πυρκαγιές και θα έπρεπε αυτονόητα να είχαν πραγματοποιηθεί σύγκληση του Οργάνου.

Σύμβουλοι της Κοινότητας, δηλώνουν στην «Π» ότι είναι έτοιμοι να κινήσουν διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος εις βάρος του προέδρου τους.
1

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 Αντιγραφή
received 4355000644586265
IMG 1327
20210920 ΑΙΤΩΛΙΚΟ 1