Πάτρα – Πειραματικό Λάγγουρα: Αποδοτικό κτίριο με αναβάθμιση

Ενα ακόμα σχολικό συγκρότημα της Πάτρας θα αναβαθμιστεί ενεργειακά τους επόμενους μήνες. Το έργο δημοπρατήθηκε και έχει προϋπολογισμό 733.000 ευρώ. Μαθητές και καθηγητές του Πειραματικού Γυμνασίου-Λυκείου στου Λάγγουρα θα δουν το σχολικό τους κτίριο να αναβαθμίζεται.

Πάτρα – Πειραματικό Λάγγουρα: Αποδοτικό κτίριο με αναβάθμιση

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για την ενεργειακή αναβάθμιση του Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πατρών στην περιοχή του Λάγγουρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», το έργο δημοπρατήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με προϋπολογισμό 733.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το ΕΣΠΑ 2014-20.

Εως τις 18 Ιουλίου θα κατατίθενται οι προσφορές από τους ενδιαφερόμενους εργολήπτες, ενώ τέσσερις ημέρες αργότερα θα ανοίξουν οι ηλεκτρονικές προσφορές.

Η σχολική μονάδα του Πειραματικού βρίσκεται επί των οδών Αθω και Τύμφης 1 και η μελέτη του έργου  αφορά σε παρεμβάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, με σκοπό την επίτευξη των εθνικών στόχων, που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ενεργειακή Απόδοση.

Η αναβάθμιση του κτιρίου θα αφορά ενδεικτικά σε παρεμβάσεις στο κέλυφος των κτιρίων (θερμομόνωση), αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης – θέρμανσης, αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού με πιο αποδοτικά, συστήματα ελέγχου κτιρίων κλπ.

Απώτερος στόχος είναι η μεγιστοποίηση των οφελών από τις εν λόγω δράσεις μέσω της μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας στην εν λόγω σχολική μονάδα, η βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς, η επίτευξη καλύτερων συνθηκών διαβίωσης στους εσωτερικούς χώρους, καθώς επίσης και σημαντική μείωση των ετήσιων καταναλώσεων σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα με ταυτόχρονη μείωση και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιλέχθηκαν το Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάγγουρα, το οποίο είναι κτίριο ενεργοβόρο, υποθερμαινόμενο, με κέλυφος παλαιό χωρίς θερμομόνωση στην τοιχοποιία, με ακατάλληλο τεχνητό φωτισμό που δεν πληροί τις απαιτήσεις του κανονισμού για εργασία γραφική σε εσωτερικούς χώρους και κουφώματα εκτός προσδιαγραφών θερμοδιακοπής και αεροστεγανότητας, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν συνθήκες θερμικής άνεσης για τους χρήστες.

Με την εφαρμογή της παρούσας μελέτης θα πραγματοποιηθούν όλες οι δυνατές και επιλέξιμες από το πρόγραμμα παρεμβάσεις, με απώτερο στόχο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους εσωτερικούς χώρους (θερμική άνεση, καλύτερες συνθήκες τεχνητού φωτισμού κ.λπ.) καθώς επίσης και σημαντική μείωση των ετήσιων καταναλώσεων σε ηλεκτρική ενέργεια και καύσιμα και γενικότερα τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας του κτιρίου της εν λόγω σχολικής μονάδας.

Αν οι διαγωνιστικές διαδικασίες προχωρήσουν ομαλά, χωρίς ενστάσεις και καθυστερήσεις, τότε θα είναι όλα έτοιμα για την υπογραφή των συμβάσεων το φθινόπωρο. Από τότε, ο χρονικός ορίζοντας που θέτει ο διαγωνισμός για την ολοκλήρωση του έργου φτάνει έως τους 12 μήνες.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιον προσωπικό γιατρό να επιλέξουν οι Αχαιοί; - Δημόσια παρέμβαση των γιατρών της ΕΣΙ
Στήνει γέφυρες ομογενών με Αχαΐα - Ο Α. Κατσανιώτης αποκαλύπτει σχέδια και δράσεις
Πάτρα: Θρήνος για τον θάνατο του πεθερού του γιατρού Γιάννη Γιαννακόπουλου που παρασύρθηκε από μηχανάκι
Σοβαρό τροχαίο με δύο τραυματίες στην Ε.Ο Πύργου - Κυπαρισσίας - ΦΩΤΟ