Πάτρα – Πένυ Λαϊνιώτη στην «Π»: Το «τραύμα» που έμεινε χωρίς μία συγγνώμη!

Παραμένει ο «εφιάλτης» για την 21χρονη φοιτήρια κόρη του Αχαιού πολιτικού Γιάννη Λαϊνιώτη, που έζησε δραματικές στιγμές με την οικογένειά της, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο Μέτσοβο.

Πάτρα - Πένυ Λαϊνιώτη στην «Π»: Το «τραύμα» που έμεινε χωρίς μία συγγνώμη! Η 21χρονη Πατρινή φοιτήτρια Πένυ Λαϊνιώτη.

«Κάθε ημέρα το σκέφτομαι, δυστυχώς. Είναι αποτυπωμένο ακόμα στο μυαλό μου. Σε στιγμές ησυχίας μπορεί να μου έρθει πάλι αυτός ο ήχος, που άκουσα εκείνη τη στιγμή, και να ταραχθώ», δηλώνει στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», η 21χρονη Πατρινή, Πένυ Λαϊνιώτη, ένα μήνα μετά τις δραματικές στιγμές που έζησαν, η ίδια και η οικογένεια της, την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Μέτσοβο.

Οπως είχε αποκαλύψει το pelop.gr, η νεαρή φοιτήτρια, κόρη του υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας της «Ελληνικής Λύσης», Γιάννη Λαϊνιώτη, έχασε τις αισθήσεις της όταν βεγγαλικό έσκασε στα πόδια της, ενώ βρισκόταν στην κεντρική πλατεία του Μετσόβου, όπου βρισκόταν για την αλλαγή του χρόνου.

«Εννοείται, πλέον, ότι υπάρχει ο φόβος για τα βεγγαλικά. Σε περιπτώσεις που υπάρχουν, η αλήθεια είναι ότι δεν πηγαίνω και όσο γίνεται τα αποφεύγω, γιατί πότε δεν ξέρεις τι θα γίνει πάλι! Προτιμώ να καθίσω σπίτι μου, πλέον. Οταν βρίσκομαι σε πολύ κόσμο, ναι έχω μια ανησυχία, ότι κάτι θα γίνει εκείνη τη στιγμή, νιώθω μια αναστάτωση μέσα μου», λέει στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», επισημαίνοντας πως εάν και έχει «αφήσει» πίσω της τα όσα συνέβησαν, δεν παύει να υπάρχει στην καθημερινότητά της, αφού το άκουσμα κάποιου ήχου αρκεί για να επιστρέψουν οι εφιαλτικές μνήμες.

Πάτρα - Πένυ Λαϊνιώτη στην «Π»: Το «τραύμα» που έμεινε χωρίς μία συγγνώμη!

Μέχρι σήμερα κανείς από τους υπεύθυνους, που είχαν την ευθύνη των εορταστικών εκδηλώσεων και της ρίψης των πυροτεχνημάτων στο Μέτσοβο -μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος- δεν έχουν έρθει σε επικοινωνία με την ίδια ή με κάποιο μέλος της οικογένειάς της.

Οπως λέει η 21χρονη «αυτό δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου ανθρώπου. Δεν θεωρώ ότι μια συγγνώμη αρκεί, δεν μπορεί να πάρει τη στιγμή πίσω και όλα όσα συνέβησαν. Οπότε όχι μια συγγνώμη δεν μου αρκεί. Το έχω ‘’ξεχάσει’’, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχω συγχωρήσει τους ανθρώπους που ευθύνονται για ό,τι συνέβη…».

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ΕΑΝ ΗΜΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΗ Ή ΝΕΚΡΗ…»

Λίγα δευτερόλεπτα μετά την έλευση του 2023, στην κεντρική πλατεία του γραφικού Μετσόβου, που που είχε κατακλυστεί από ντόπιους και επισκέπτες, επικράτησαν σκηνές απόλυτου τρόμου, καθώς τα βεγγαλικά αντί για τον αέρα κατέληξαν στο συγκεντρωμένο πλήθος τραυματίζοντας τουλάχιστον 8 άτομα.

Η 21χρονη Πένυ, μιλώντας στην «ΠτΔ», θυμάται: «Με το που άλλαξε ο χρόνος, άρχισε η ρίψη των βεγγαλικών και σε κλάσματα δευτερολέπτου μετά το 3, 2, 1 έσκασε το βεγγαλικό δίπλα μου. Εχασα τις αισθήσεις μου, όπως μου μεταφέρθηκε, και ο κόσμος φώναζε. Οταν συνήλθα δεν μπορούσα να καταλάβω τι γινόταν γύρω μου, δεν είχα καλή επαφή με το περιβάλλον. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω εάν ήμουν ζωντανή ή νεκρή, χωρίς να θέλω να υπερβάλω, αλλά αυτή ήταν η κατάσταση που βίωνα εκείνη τη στιγμή. Εγώ δεν τραυματίστηκα όπως άλλοι πολίτες, γιατί μέσα σε αυτούς του τραυματισμένους θα μπορούσα κάλλιστα να είμαι και εγώ…».

Η νεαρή φοιτήτρια, από το ωστικό κύμα, έχασε την ακοή της και κατέρρευσε, με γιατρούς που βρίσκονταν στο σημείο να προστρέχουν σε βοήθεια, καταφέρνοντας να την επαναφέρουν, κάνοντας της μαλάξεις, μετά από περίπου 10 λεπτά.
Ακολούθως, η 21χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. «Εύχομαι να μην γίνει ξανά κάτι τέτοιο, εξαιτίας της αμέλειας κάποιων» επισημαίνει.

«ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΓΙΑ ΒΑΡΕΛΟΤΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΤΑΚΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΗΡΙΑ ΜΕ ΓΟΜΕΣ… »

Πάτρα - Πένυ Λαϊνιώτη στην «Π»: Το «τραύμα» που έμεινε χωρίς μία συγγνώμη!

Ο πατέρας της Πένυς, Γιάννης Λαϊνιώτης, μιλώντας στην «ΠτΔ», αναφερόμενος στην εν γένει συμπεριφορά που επέδειξε ο δήμαρχος της πόλης, μετά το σοκαριστικό συμβάν δηλώνει: «Ηταν εξαφανισμένος. Αυτός ήταν εκεί κοντά όταν έγινε το επεισόδιο και εξαφανίστηκε από την πλατεία. Με πήρε τηλέφωνο μετά από μιάμιση ημέρα για να μου πει ότι ‘’φταίει αυτός που τα έκανε αυτά, αλλά δεν είναι δικός μου’’. Πήγε δηλαδή να δικαιολογηθεί. Ζήσαμε αυτό που ζήσαμε, ήταν ένα σοκαριστικό, τραγικό γεγονός, διότι όλα αυτά ήταν υπό την σκέπη του δημάρχου. Το συνεργείο ήταν του Δήμου. Τους έφυγε το κανόνι που ρίχνει τα βαρελότα στον ουρανό και έπεσε προς τα κάτω. Και όταν λέμε για βαρελότα δεν μιλάμε για δυναμιτάκια, μιλάμε για θηρία με γόμες, αυτά που πηγαίνουν στον ουρανό και ανοίγουν σαν βεντάλια και όλα αυτά τα περίπου 8 με 10 κατέληξαν στο κέντρο της πλατείας» λέει.

Στην ερώτηση εάν είχαν ληφθεί τα μέτρα που ορίζουν οι κανονισμοί ασφαλείας, ο αχαιός πολιτικός δηλώνει κατηγορηματικά: «Οχι ήταν παράνομο γιατί αυτοί που είχαν αναλάβει να κάνουν αυτή τη διαδικασία, δεν είχαν ούτε άδεια από την ενημέρωση που έχω από το Αστυνομικό Τμήμα, ούτε εξειδίκευση. Πιστεύω πως ήταν κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου. 99,9% ο Δήμος δεν διέθετε άδεια, απ’ ό,τι πληροφορήθηκα και ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Μετσόβου ήταν δριμύτατος εναντίον του δημάρχου, λέγοντας ότι τα έκανε αυτά χωρίς να βάλει ανθρώπους που να έχουν άδειες, που να γνωρίζουν το αντικείμενο».

Η οικογένεια Λαϊνιώτη δεν υπέβαλε μήνυση και αυτό γιατί η διαδικασία με εντολή της Εισαγγελίας Ιωαννίνων κινήθηκε αυτεπάγγελτα, με το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου ν’ αναλαμβάνει την προανάκριση. «Πήγαν και κατέθεσαν και η κόρη μου και η γυναίκα μου. Θεωρώ πως θα μας καλέσουν, πλέον, όταν θα γίνει το δικαστήριο» κατέληξε ο κ. Λαϊνιώτης.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments