Πάτρα: Πλήρωσαν τη σέλφι οι διακινητές ναρκωτικών σε σχολεία

Κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα και για σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Αυλώνα μετά το αποκαλυπτικο ντοκουμέντο από την εφημερίδα «Πελοπόννησο».

διακινητές

Την ανωτέρα πειθαρχική ποινή επέβαλε το Συμβούλιο των Φυλακών Αυλώνα στα δύο προφυλακισθέντα ηγετικά στελέχη της 4μελούς εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές σχολείων της Πάτρας μετά τη δημοσίευση του αποκαλυπτικού φωτογραφικού ντοκουμέντου από την «Πελοπόννησο», με τους δυο Πατρινούς λίγες ημέρες μετά τη μεταγωγή τους στο κατάστημα κράτησής τους να φωτογραφίζονται με κινητό τηλέφωνο στέλνοντας «καλημέρες» μέσω διαδικτύου.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συμβουλίου με τη συμμετοχή του εισαγγελέα που εποπτεύει το σωφρονιστικό κατάστημα, η απόφαση που ελήφθη για τους συγκρατούμενους στο κελί 22 του β’ ορόφου, ήταν ο «διαχωρισμός» τους και η μεταγωγή τους σε διαφορετικές φυλακές. Συγκεκριμένα, θα μεταφερθούν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και στο Αγροτικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Νέων Κασσαβέτειας, αντίστοιχα. «Η μεταγωγή δεν έχει εκτελεστεί ακόμα λόγω των ευρωεκλογών, καθώς αυτές εκτελούνται υπό προϋποθέσεις», ανέφεραν στην «Π» πηγές της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Με αφορμή το προ ημερών πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Π» που προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου, προέκυψε πως κάτοχος του κινητού τηλεφώνου ήταν 20χρονος Πατρινός, ο οποίος παρέδωσε την τηλεφωνική συσκευή που κατείχε, την οποία κατά δήλωσή του, έκρυβε ανάμεσα σε σωλήνες στον διάδρομο που βρίσκεται έξω από το κελί του.

Οσον αφορά την κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα που διενεργείται για σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Αυλώνα, διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να εξετάσει τυχόν ποινικά αδικήματα. Τα βασικά ερωτήματα που αναμένεται να απαντηθούν είναι πώς «πέρασε» στις φυλακές η τηλεφωνική συσκευή, πώς διασφαλίστηκε η πρόσβαση στο ίντερντετ και σε ποιο βαθμό υπάρχει εμπλοκή σωφρονιστικών υπαλλήλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: Πάρτι σε ξενοδοχεία και ληστείες εκτός Πατρών!

Πάτρα: Κρέμασαν ανάποδα μαθητή οι διακινητές ναρκωτικών, γονείς «φυγάδευσαν» παιδιά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Πάτρα: «Με σώσατε», νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα ναρκωτικών, η «τιμωρία» μαθητών

Πάτρα: Δύο ακόμη σχολεία με ναρκωτικά! Η «Π» αποκαλύπτει τα αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας

Πάτρα – Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε μαθητές: «Θα μετάσχεις σε ληστεία ή θα το πληρώσεις με τη ζωή σου;»

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop