Πάτρα: Πολιτικά «μακροβούτια» και διαφωνία για τα σπασμένα στη Πλαζ

Ο αντιδήμαρχος Α. Αθανασόπουλος άφησε αιχμές σχεδόν για όλη την αντιπολίτευση, τονίζοντας ότι στις αρχές του καλοκαιριού εγκαλούσαν τον Δήμο «για το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που έκανε, όταν την διαμόρφωσε για ασφαλή πρόσβαση και όμορφη παραλία».

Πάτρα: Πολιτικά «μακροβούτια» και διαφωνία για τα σπασμένα στη Πλαζ Αναγνώστης της «Π» (8 Οκτωβρίου) από την Πλαζ

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ της παράταξης Ρώρου και της δημοτικής αρχής σχετικά με φθορές που σημειώθηκαν από την πρόσφατη κακοκαιρία στην πλαζ, με την «Ωρα Πατρών» να καταθέτει ερώτηση προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και να ρωτά ποιος θα πληρώσει τις ζημιές που έγιναν. Ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Αθανασόπουλος πέρασε στην «αντεπίθεση» και με απάντησή του τόνισε πως ο δημοτικός εξοπλισμός έχει αποθηκευτεί και πως οι φθορές σημειώθηκαν μόνο στον ναυαγοσωστικό πύργο και θα αποκατασταθούν από την εταιρεία που ανήκει. Σε σημείο της δήλωσής του ο κ. Αθανασόπουλος σχολίασε τη στάση της δημοτικής παράταξης λέγοντας: «Εχουν αναγάγει την πολιτική σε ψέμα και εξαπάτηση».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης που υποστηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση και ζητά απάντηση, λέγοντας: «Επιθυμούμε να μας ενημερώσετε σε τι ύψος ανέρχονται οι ζημιές. Πιστεύουμε, ότι έχει γίνει καταγραφή και επιπλέον να μας απαντήσετε στο εύλογο ερώτημα η Πολιτεία είχε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα γιατί δεν φρόντισε η υπηρεσία να μαζέψει όλα τα υλικά που παρέμειναν εκτεθειμένα; Δώσατε εσείς εντολή για να μεριμνήσει η υπηρεσία; Ποιος ευθύνεται; Ποιος θα πληρώσει τις ζημιές;».

«ΞΕΣΠΑΣΜΑ»

Η ερώτηση του Γιώργου Ρώρου προκάλεσε το «ξέσπασμα» του αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Ανδρέα Αθανασόπουλου. «Για μια ακόμα φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξή του στον Δήμο Πατρέων, έχοντας αναγάγει σε πολιτική το ψέμα και την εξαπάτηση, καταγγέλλουν την Δημοτική Αρχή ότι δεν προστάτευσε και άφησε στο έλεος της κακοκαιρίας, τις κατασκευές –που οι εργαζόμενοι του Δήμου έφτιαξαν και εγκατέστησαν- στην πλαζ» τονίζει ο κ. Αθανασόπουλος.

ΑΙΧΜΕΣ

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος άφησε σαφείς αιχμές για σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης πως τονίζοντας ότι στις αρχές του καλοκαιριού εγκαλούσαν τον Δήμο «για το μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που έκανε στην πλαζ, όταν την διαμόρφωσε, προκειμένου να έχουν ασφαλή πρόσβαση και όμορφη παραλία οι λουόμενοι. Ζητούσαν να δουν τις άδειες από την πολεοδομία, τασσόμενοι κατά των «παράνομων» παρεμβάσεων και τώρα εμφανίζονται να αγωνιούν, για την τύχη αυτών που δεν ήθελαν».
Ο κ. Αθανασόπουλος εξήγησε επίσης πως το ξέσπασμα της κακοκαιρίας οι εργαζόμενοι του Δήμου συγκέντρωσαν τον εξοπλισμό, τον αποθήκευσαν, ώστε να τον τοποθετήσουν ξανά το επόμενο καλοκαίρι, μαζί με τις νέες παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν ακόμα περισσότερο την πλαζ.

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο Γιώργος Ρώρος επανήλθε όμως παρουσιάζοντας φωτογραφίες από την ομάδα του κ. Ανδρέα Αποσκίτη στο facebook που δείχνουν τις φθορές στον εξοπλισμό στις 8 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ