Πάτρα: Πότε ανοίγει η Παιδοψυχιατρική – Ελέγχονται οι «ασθενείς» γιατροί αναμέσα τους και η Διευθύντρια!

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσαν τα δημοσιεύματα της «Π» για την αναστολή των νοσηλειών παιδιών στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου.

Πάτρα: Πότε ανοίγει η Παιδοψυχιατρική - Ελέγχονται οι «ασθενείς» γιατροί αναμέσα τους και η Διευθύντρια!

Ραγδαίες εξελίξεις προκάλεσαν τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την αναστολή των νοσηλειών παιδιών στην Παιδοψυχιατρική Κλινική του Καραμανδανείου. Η σημαντικότερη απ’ όλες είναι ότι από αύριο η Κλινική θα ξεκινήσει να δέχεται και πάλι περιστατικά.

Η ανάδειξη του θέματος από την «Π» την περασμένη Τρίτη, κινητοποίησε άμεσα τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος έπραξε τα δέοντα ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα οριστικά.

Εξόργισε κυρίως το γεγονός του αναγκαστικού εξιτηρίου για τέσσερα νοσηλευόμενα παιδιά εκ των οποίων κάποια είχαν αυτοκτονικές τάσεις. Η «Π» μετέφερε την αγωνία και την αγανάκτηση των γονιών για την τύχη των παιδιών τους.
Από την πρώτη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το θέμα ο κ. Καρβέλης ήταν σε επικοινωνία με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, με τη σύμφωνη γνώμη της οποίας δρομολογήθηκαν όλες οι εξελίξεις.

Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ
Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας προχώρησε στην αντικατάσταση της διευθύντριας της Κλινικής, Ευθυμίας Αρ. Λώλου, η οποία ήταν ανάμεσα στους τέσσερις γιατρούς που πήραν, σχεδόν ταυτόχρονα, αναρρωτική άδεια κι έτσι προέκυψε η αδυναμία εφημεριακής κάλυψης της Κλινικής.

«Στη θέση της κ. Λώλου ορίστηκε επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνος ο εμπειρότατος καθηγητής, Φίλιππος Γουρζής, που διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να λειτουργήσει την Κλινική όπως πρέπει. Η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος αλλά και της εύρυθμης και ασφαλούς λειτουργίας της Κλινικής στο πλαίσιο της προάσπισης και προστασίας του παιδικού πληθυσμού της περιοχής μας» μας ανέφερε ο κ. Καρβέλης.

Μάλιστα στη διάρκεια συνάντησης που είχε μαζί του, χθες το πρωί, αποφασίστηκε ο καθηγητής να είναι παρών σήμερα στην Κλινική ώστε να καταγράψει τις όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε η Κλινική να λειτουργήσει με ασφάλεια.

«Ζήτησα από τον κ. Γουρζή να μας κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν ώστε να λειτουργήσει η Κλινική επαρκώς. Υπάρχουν αρρυθμίες τις οποίες διαπίστωσα και ο ίδιος κατά την προχθεσινή μου επίσκεψη στην Κλινική αλλά ο πλέον αρμόδιος για να μας τις υποδείξει είναι ο καθηγητής. Υπό την εποπτεία του θα γίνει αυτό που πρέπει ώστε τα παιδιά της περιφέρειάς μας να έχουν την περίθαλψη που τους αρμόζει» μας δήλωσε ο κ. Καρβέλης.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ
Το δεύτερο βήμα που έκανε ο κ. Καρβέλης ήταν η ενημέρωση των εισαγγελικών αρχών. Συνοδευόμενος από τον καθηγητή, Φίλιππο Γουρζή ο οποίος είναι και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ψυχικής Υγείας, επισκέφτηκε την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, και την ενημέρωσε για όλη την κατάσταση που επικρατεί.

Στην αναφορά που παρέδωσε περιγράφονται αναλυτικά όλη η πορεία της Κλινικής κατά τον ένα χρόνο λειτουργίας της και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ
Το δεύτερο σκέλος της επίσκεψης του κ. Καρβέλη, στην κ. Αθανασοπούλου, αφορούσε το αίτημά του για έλεγχο των ομαδικών αναρρωτικών αδειών.

Είναι η πρώτη φορά που διοικητικός παράγοντας της υγείας ζητάει έλεγχο αναρρωτικών αδειών υγειονομικού προσωπικού και έλεγχο των γιατρών που τις χορήγησαν.

Μάλιστα ο κ. Καρβέλης είχε καλέσει στο γραφείο του, πριν πάει στην εισαγγελέα, έναν από τους υπογράφοντες γιατρούς την άδεια μιας από τις τέσσερις παιδοψυχιάτρους από τον οποίο μάλιστα είχε ζητηθεί να την ελέγξει και κατ’ οίκον, όπως προβλέπει ο νόμος.
Υπενθυμίζουμε, όπως είχε γράψει η «Π», κάποιες από τις 15νθήμερες αναρρωτικές άδειες αφορούσαν ίλιγγο και ασθματική βρογχίτιδα. Πληροφορίες δε της «Π» ανέφεραν ότι κάποια από τις γιατρούς που είχε λάβει αναρρωτική άδεια, φέρεται να εντοπίστηκε σε άλλη περιοχή.

«Αποτελεί επίμαχο θέμα και πρόβλημα η ομαδική αναρρωτική άδεια. Κατέθεσα έγγραφη αναφορά προκειμένου να γίνει πλήρης έλεγχος των αδειών. Παρέδωσα συγκεκριμένα και αναλυτικά στοιχεία στην εισαγγελέα ακόμα και τα ονόματα των γιατρών που χορήγησαν τις άδειες» σημειώνει ο κ. Καρβέλης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με το θέμα και το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου στην κατεύθυνση στήριξης της Κλινικής και την αναγκαιότητα της λειτουργίας της.
Χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων είχαν συνάντηση με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παύλο Αθανασόπουλο, και συζήτησαν εκτενώς το θέμα. «Εμείς θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τη λειτουργία της Κλινικής. Είμαστε στο πλευρό των γονιών που έζησαν όλη αυτή τη δύσκολη κατάσταση» μας σχολίασε η γραμματέας του σωματείου και νοσηλεύτρια, Χριστίνα Πουλοπούλου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρεύμα: Κατεβάζουν διακόπτες οι Πατρινοί λόγω της ακρίβειας - «Εχω αναπνευστικό πρόβλημα, τι να κάνω να πεθάνω;»
Πάτρα: Πυγμάχοι τον ξυλοκόπησαν για... μηνύματα σε 13χρονη- Σήμερα η δίκη 47χρονου
Πάτρα: Συνεδριάζει σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας
Αστατος ο καιρός και σήμερα στα Δυτικά - Ερχεται καλοκαίρι το Σαββατοκύριακο - Η πρόγνωση για την Πάτρα