Πάτρα: Πρεμιέρα στον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο με την ταινία «Πλάνο 75»

Η προβολή της θα γίνει στο προαύλιο του νέου δημαρχείου (Μαιζώνος 19).

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ “Plan 75” - “Πλάνο 75”

Μια δραματική ταινία την παραγωγή της οποίας υπογράφουν η Ιαπωνία, η Γαλλία, οι Φιλιππίνες και το Κατάρ, σηματοδοτεί στις 9.30 το βράδυ της Τρίτης 18 Ιουνίου την έναρξη της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Διεθνές φεστιβάλ της Πάτρας.

Η προβολή της θα γίνει στο προαύλιο του νέου δημαρχείου (Μαιζώνος 19). Πρόκειται για ένα μελαγχολικό δράμα πάνω στην αξία της ζωής, της ανθρώπινης επαφής και της κοινωνικής ενσυναίσθησης σε μια αλλοτριωμένη καπιταλιστική κοινωνία.

Με αφορμή ένα Ιαπωνικό κυβερνητικό πρόγραμμα το οποίο δίνει στους πολίτες άνω των 75 ετών να επιλέξουν την ευθανασία, ως λύση στο πρόβλημα μιας ολοένα και πιο γερασμένης κοινωνίας, στην οποία συνεχώς αυξάνονται τα εγκλήματα μίσους με θύματα γέρους, η Τσί Χαγιακάουα που υπογράφει σκηνοθετικά την ταινία μέσα από μια ανατρεπτική και ταυτόχρονα παγερή ματιά σε μια στυγνή μελλοντική κοινωνία, ξεσκεπάζει την ομορφιά και την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής, πίσω από τη βιτρίνα της φιλαγαθίας.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ “Plan 75” - “Πλάνο 75”

Ο θεατής παρακολουθεί να διασταυρώνονται οι πορείες μιας ηλικιωμένης γυναίκας, ενός νεαρού πωλητή του «Πλάνου 75» και μιας Φιλιππινέζας εργάτριας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν διλήμματα ζωής και θανάτου.

Με σπάνια διορατικότητα, διεισδυτικότητα και ευαισθησία, η σκηνοθέτρια αναπαριστά μια (διόλου απίθανη) δυστοπία, όπου η τρίτη ηλικία αντιμετωπίζεται απάνθρωπα και η ανθρώπινη ζωή δεν νοείται ως τίποτα παραπάνω από ένα εμπόρευμα.
Η ταινία αποτελεί ένα μάθημα ουμανισμού κι ένα σχόλιο γύρω από το πώς αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες καπιταλιστικές κοινωνίες το δικαίωμα των υπερηλίκων σε μια αξιοπρεπή ζωή -και για το πόσο ακριβό έχουν κάνει αυτό το δικαίωμα.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ “Plan 75” - “Πλάνο 75”

Στο φιλμ, όλα γίνονται με μια εντυπωσιακή ευγένεια και κομψότητα που κάνει το κρατικό αυτό έγκλημα ακόμα πιο τρομακτικό.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΣΙ ΧΑΓΙΑΚΑΟΥΑ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΧΑΓΙΑΤΟ ΙΣΟΜΟΥΡΑ, ΓΙΟΥΜΙ ΚΑΓΟΥΑΙ, ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΡΙΑΝ

Η ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/06 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ «ΙΧΘΥΟΣΚΑΛΑΣ (ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ)

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινηματογράφου είναι δωρεάν

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

 

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου εντός Φωτήλας

Ηλεία: Απολογείται ο 37χρονος παιδοκτόνος, πλήθος κόσμου έξω από το αστυνομικό τμήμα, δρακόντεια τα μέτρα

Καιρός: Ερχεται «καυτή» εβδομάδα, η τάση των θερμοκρασιών μέχρι το τέλος Ιουνίου

Ηλεία: Την γρονθοκόπησε, την κλείδωσε και τη βίασε!

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις