Πάτρα: Προς αναδιάρθρωση η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου μετά την παραίτηση Ζαφειρόπουλου

Ανακατατάξεις στο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου φαίρνει η επιβεβαίωση της παραίτησης του Κώστα Ζαφειρόπουλου, όπως είχε γράψει η «Π».

Πάτρα

Με επιστολή που απέστειλε χθες το πρωί στα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας, ο Κώστας Ζαφειρόπουλος ανακοίνωσε επίσημα την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχε πει στην «Πελοπόννησο» ήδη από τις 23 Ιανουαρίου, επικαλούμενος φόρτο εργασίας σε σχέση με τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις.

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε και η παραίτηση του Χρήστου Σολωμού από τη θέση του γενικού γραμματέα του Συλλόγου, για να μπει ξανά υποψήφιος.

Πάτρα

Ο Κώστας Ζαφειρόπουλος με την Ερμίνα Διονυσάτου

Κατά πληροφορίες της «Π», η απόφαση του Κώστα Ζαφειρόπουλου να αποχωρήσει τώρα από τη θέση του προέδρου φαίνεται να συνδέεται και με τις εξελίξεις στην πορεία του προγράμματος του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Ο συνδυασμός «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων», που διαθέτει την πλειοψηφία στο ΔΣ του ΕΕΣΠ με 6 έδρες, θέλει να προτείνει για νέο πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας τη σημερινή ταμία του ΕΕΣΠ Ερμίνα Διονυσάτου, κάτι που επιβεβαίωσε στην «Πελοπόννησο» και ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Βαγενάς. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι θα προηγηθεί διαβούλευση με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις, εν προκειμένω με το «Ενωμένο Πατρινό Εμπόριο» του Κώστα Ζαφειρόπουλου που διαθέτει 3 έδρες, ενώ και οι άλλες παρατάξεις μπορούν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη στις 9.15 το βράδυ, όπου θα γίνει η αναδιάρθρωση του ΔΣ και εκτός από τη θέση του προέδρου, θα αφορά και αυτές του γενικού γραμματέα, του ειδικού γραμματέα και όσες ακόμα μπορεί να προκύψουν.

Ο εκ των συμβούλων της «Εμπορικής Ανανέωσης» Γιάννης Ρούπας ανέφερε σε σχόλιό του στην «Π»: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου. Εδώ και πολύ καιρό είχα επισημάνει τα προβλήματα, αλλά όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος τα κάλυπταν επιμελώς»

Το δεύτερο μέλος της «Εμπορικής Ανανέωσης» Τακης Γουρδούπης συμπλήρωσε στην «Π»: «Ο Σύλλογος συνεχίζει να μη διοικείται και να τελεί υπό ομηρία μυστικών συμφωνιών που βλάπτουν τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας και προσβάλλουν το κύρος του. Δεν τους ενδιαφέρει ότι ο Σύλλογος αυτός είναι ο ιστορικότερος στην Ελλάδα και το μόνο που επιθυμούν είναι η καρέκλα. Εμείς σαν Εμπορική Ανανέωση ζητάμε να παραιτηθούν και ο Σύλλογος να προχωρήσει σε εκλογές, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία νέα διοίκηση που να μπορεί να διοικήσει και να ασχοληθεί με τα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας».

 

Διαβάστε επίσης

Ιστορική στιγμή: Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στη Σελήνη – Προσεληνώθηκε το διαστημικό σκάφος Οδυσσέας – ΒΙΝΤΕΟ

Στον Κορυδαλλό το αρχηγικό μέλος της σπείρας που εξαπατούσε Πατρινούς – Η ατζέντα και οι απάτες χιλιάδων ευρώ