Πάτρα: Ψηφιακό παιχνίδι κατασκεύασαν μαθητές του Ειδικού Σχολείου, βράβευση σε Διεθνή Διαγωνισμό ΦΩΤΟ

Η ομάδα των μαθητών του Ειδικού Σχολείού Πάτρας, κατασκεύασε το  ψηφιακό παιχνίδι «Παίζω με τους αριθμούς» για κινητά και tablets και διακρίθηκε σε Διεθνή Διαγωνισμό.

μαθητές

Για ακόμη μία φορά το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥ-Λ) Πάτρας γέμισε με χαρά, όταν οι μαθητές – τριες του, Βασιλική Σ., Γεράσιμος Κ., Γιώργος Γ., κ.α. με την βοήθεια του εκπαιδευτικού τους Τσορμπατζόγλου Γιώργου βραβεύθηκαν στον Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Το μάθημα … παιχνίδι» που συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Η ομάδα αυτή, κατασκεύασε ένα ψηφιακό παιχνίδι για κινητά και tablets με λειτουργικό σύστημα android.

Η ιδέα για την κατασκευή του παιχνιδιού προήλθε από τους ίδιους τους μαθητές, που θέλησαν το παιχνίδι να εξυπηρετεί όχι μόνο την συμμετοχή του σχολείου σε διαγωνισμούς αλλά να είναι και χρήσιμο στην διαδικασία μάθησης παιδιών που το έχουν ανάγκη. Έτσι γεννήθηκε το «Παίζω με τους αριθμούς», που σκοπό έχει να βοηθήσει μικρά παιδιά αλλά και μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες να κατανοήσουν την αρίθμηση, την πρόσθεση και την αφαίρεση στην δεκάδα.

μαθητές

«Παίζω και μαθαίνω», διαδικτυακά

Είναι συμβατό με τον δημοφιλή και δωρεάν αναγνώστη οθόνης Google TalkBack, πράγμα που σημαίνει ότι αν χρησιμοποιηθεί ταυτόχρονα με τον αναγνώστη μπορεί να υποστηρίξει αυτόνομα και μη βλέποντες.

Η εφαρμογή, δεν έχει διαφημίσεις, είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμη στο διαδίκτυο, αρκεί να την αναζητήσετε στο Google Play Store με το όνομά της «Παίζω με τους αριθμούς».

Ο ιστότοπος στην θέση tsormpat.sites.sch.gr/android παρέχει υλικό υποστήριξης για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να εφαρμόσετε το ψηφιακό παιχνίδι-εφαρμογή της ομάδας του ΕΝΕΕΓΥ-Λ.

μαθητές