Πάτρα – Πυρασφάλεια σχολείων: Δήμος και Υπηρεσίες «παίζουν με τη φωτιά»

Η δημοτική αρχή της Πάτρας… αποφεύγει ν’ απαντήσει για το τι ισχύει στα σχολεία και θα μιλήσει στον λαό, όταν αυτή το κρίνει!

ΠΑΤΡΑ

Ξεκάθαρες απαντήσεις ζητά η παράταξη Νικολόπουλου σχετικά με την ασφάλεια στα σχολεία της Πάτρας. Υπάρχει πυρασφάλεια και αντικεραυνική προστασία σε όλα τα κτίρια;

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του 11χρονού μαθητή στο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, ο Νίκος Νικολόπουλος επανήλθε με ερωτήματα που έχει καταθέσει ξανά στο πρόσφατο παρελθόν αλλά επίσημη απάντηση δεν έχει πάρει ακόμα.

ΠΑΤΡΑ

Νίκος Νικολόπουλος

«Αραγε γιατί αυτή η Ενοχη Σιωπή; Κατά πόσο οι διευθυντές των σχολείων στον Δήμο Πατρέων, έχουν πράξει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να μην βρεθούν προσωπικά υπεύθυνη σε τυχόν ανάλογο τραγικό συμβάν;» διερωτάται ο κ. Νικολόπουλος, σημειώνοντας επίσης ότι πρέπει να γίνει γνωστό και ποια σχολεία δεν έχουν αντικεραυνική προστασία και εάν έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός του 2020.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ήρθε σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Τάκη Πετρόπουλο για το θέμα, αλλά δεν πήρε θέση. «Η δημοτική αρχή θα απαντήσει και θα ενημερώσει πλήρως και υπεύθυνα τον πατραϊκό λαό» τόνισε χαρακτηριστικά χωρίς να μπαίνει σε άλλες λεπτομέρειες.

ΠΑΤΡΑ

Τάκης Πετρόπουλος

Ωστόσο η «Π», επειδή τα συγκεκριμένα θέματα είναι σοβαρά και αφορούν την ασφάλεια των μαθητών των σχολείων όλης της Πάτρας, έψαξε το θέμα και διαπίστωσε τα εξής:

ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΑ

Ως προς τα αλεξικέραυνα, έχει ολοκληρωθεί σχετικά πρόσφατα εργολαβία για την αντικατάσταση/τοποθέτηση σε όλα τα σχολεία. Πρόκειται για αλεξικέραυνα τελευταίας γενιάς χωρίς χαλκό, ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα κλοπών που είχαν σημειωθεί στο παρελθόν.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Σχετικά με την πυρασφάλεια, σε όλα τα σχολεία της Πάτρας είναι τοποθετημένοι οι προβλεπόμενοι πυροσβεστήρες, γίνονται οι απαραίτητες αναγομώσεις και αντικαταστάσεις όταν πλησιάζει η ημερομηνία λήξης του εξοπλισμού. Ο Δήμος έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» με το ποσό 906.000 ευρώ, για τη σύνταξη μελετών και της υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας. Τα έργα όταν θα ξεκινήσουν θα ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 6 εκατομμύρια ευρώ και θα φέρουν εναρμόνιση της πυρασφάλειας των σχολείων με τα νέα πρότυπα. Ακόμα ωστόσο δεν είναι γνωστό σε ποια φάση βρίσκεται η συγγραφή των μελετών για να προχωρήσει το έργο.

Τέλος, η «Π» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τελεί υπό έγκριση η ένταξη έργου προσεισμικού ελέγχου Α’ Βαθμού στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» όπου θα γίνει έλεγχος σε όσα σχολεία υπάρχει υποψία ότι ενδέχεται να έχουν θέματα στατικότητας.

«ΣΚΥΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ» ΑΠΟ ΠΕΛΕΤΙΔΗ

Ευθεία επίθεση στον δήμαρχο έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της δημοτικής παράταξης «Νέα Πάτρα», Θόδωρος Κανελλόπουλος.

ΠΑΤΡΑ

Θόδωρος Κανελλόπουλος

Τόνισε: «Αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια η προσπάθεια κομματικής εκμετάλλευσης με ανακοινώσεις των τελευταίων τραγικών γεγονότων, με θύματα νέα παιδιά, πολύ περισσότερο από τον δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη. Να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας, μακριά από την κομματική τύφλωση που κουκουλώνει τα προβλήματα και δεν δίνει λύσεις. Κύριε Πελετίδη, ”σκυλεύετε” – για κομματικούς λόγους – αγνοώντας ότι πρόσφατα επιτρέψατε εν ώρα λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου Πατρών να πραγματοποιηθούν εργασίες κατασκευής WC και τοποθέτησης».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments