Πάτρα – Ριγανόκαμπος: Εν αναμονή θετικών εξελίξεων για το οικόπεδο

Εξελίξεις και μάλιστα σύντομα περιμένουν οι κάτοικοι του Ανατολικού Διαμερίσματος της Πάτρας σχετικά με το αίτημα απόδοσης του Ριγανοκάμπου στον Δήμο για τη δημιουργία πάρκου αναψυχής και άθλησης με ανοικτό θέατρο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα «τελειώματα» φαίνεται πως είναι η παραχώρηση της έκτασης του Ριγανοκάμπου στον Δήμο Πατρέων. Αυτό τουλάχιστον μετέφερε ο εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής συλλόγων και φορέων του Ανατολικού Διαμερίσματος Δημήτρης Δημητρόπουλος, ο οποίος προ ημερών επικοινώνησε με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΤΑΔ που του εξήγησε ότι οι διαδικασίες παραχώρησης του Ριγανοκάμπου στο Δήμο Πατρέων βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Αυτή η εξέλιξη χαροποιεί ιδιαίτερα τη συντονιστική, η οποία εδώ και χρόνια ζητά την απόδοση της έκτασης στο Δήμο για τη δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής και άθλησης. Το τελευταίο διάστημα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ο Δήμος της Πάτρας έχει επαναφέρει το αίτημα παραχώρησης και μάλιστα στις αρχές της εβδομάδας ο Κ. Πελετίδης έστειλε επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη ζητώντας την ικανοποίηση της πατραϊκής διεκδίκησης.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Επιπλέον, η προχθεσινή έκτακτη επίσκεψη του γενικού γραμματέα Κοινωνικής Πολιτικής και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργου Σταμάτη στον Ριγανόκαμπο έφερε χαμόγελα αισιοδοξίας στις ανατολικές συνοικίες της Πάτρας, αφού ερμηνεύθηκε ως προάγγελος θετικών εξελίξεων για το αίτημα απόδοσης αλλά και μεταστέγασης των Ρομά από την περιοχή.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην κινητοποίηση της Τετάρτης στην Εγλυκάδα, αφού τοποθετήθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πολίτες, κατατέθηκε και αποφασίστηκε ψήφισμα που διεκδικεί:

Την αξιοποίηση του παλιού σκουπιδότοπου, με την άμεση παραχώρηση της χρήσης από την ΕΤΑΔ και το Ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Πατρέων.

Την ένταξη του χώρου 60 στρεμμάτων που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην ευρύτερη αξιοποίηση και με  σκοπό τη δημιουργία ανοικτού θερινού Θεάτρου

Την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων στεγαστικής αποκατάστασης, ώστε επιτέλους, οι Ρομά της περιοχής να μεταστεγαστούν, εξασφαλίζοντάς τους υγιεινές και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με την απόκτηση μόνιμης και αξιοπρεπούς στέγης. Προς το σκοπό αυτό απαιτείται η ουσιαστική ενεργοποίηση όχι μόνο του Δήμου Πατρέων.

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Οι κάτοικοι καλούν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα στην ικανοποίηση του αιτήματος, ενώ επίσης ζητήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και το Πανεπιστήμιο Πατρών να πάρουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τον περιορισμό και την εξάλειψη των παραπάνω δυσμενών φαινομένων.

Οι εξελίξεις αναμένονται σύντομα, αφού ο κ. Σταμάτης δεσμεύτηκε να επιστρέψει στην Πάτρα το επόμενο διάστημα για περαιτέρω συζητήσεις επί του θέματος.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος
Γιώργος
1 μήνα πριν

μακάρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση και η ανάπλαση!


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ