Πάτρα: «Σχόλασε» η έκθεση μετά την καταγγελία!

Στον Εισαγγελέα η καταγγελία του «Συλλόγου Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών».

ΠΑΤΡΑ Μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ στην Αγορά Αργύρη το περασμένο Σάββατο, μετά την καταγγελία που υποβλήθηκε

Εκκενώθηκε εσπευσμένα χθες, νωρίτερα από την καθορισμένη ημερομηνία λήξεως, ο χώρος της Αγοράς Αργύρη, που φιλοξενούσε την εικαστική έκθεση που διοργάνωνε ο επονομαζόμενος «Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών». Και αυτό μετά τη διαμαρτυρία που έγινε από τον μόνο πραγματικά υπάρχοντα πολιτιστικό σύλλογο με αριθμό μητρώου 3107/2022 του Πρωτοδικείου Πάτρας και με την ονομασία «Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών».

Οπως είχε αποκαλύψει το Σάββατο η «Π», στον χώρο είχαν κληθεί άνδρες της ΕΛΑΣ, μετά τη σχετική καταγγελία που υποβλήθηκε στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Επιπλέον, προχθές Δευτέρα, εκπρόσωπος του συλλόγου κατάθεσε καταγγελία στο Β΄ΑΤ, που θα διαβιβασθεί στον εισαγγελέα για να χαρακτηρίσει τις παραβάσεις που έγιναν. Αν είναι ποινικές να αποφασιστεί αυτόφωρο το αδίκημα και αν είναι αστικές, τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΕΣ

Οπως δηλώνουν στην «Π» οι καταγγέλλοντες: «Προβήκαμε στην καταγγελία, ενάντια στις παράνομες ενέργειες μιας ομάδας ατόμων, που υπέγραψαν το αίτημα με το οποίο ζητήθηκε από τον Δήμο Πάτρας η άδεια χρήσης της Αγοράς Αργύρη στο όνομα (όμως) του συλλόγου μας. Κανένας από αυτούς δεν είναι ούτε καν μέλος στον σύλλογό μας.

Σε αυτή την αντιποίηση ιδιότητας και παράνομη χρήση της ονομασίας του συλλόγου μας, και στην προσπάθεια να προστατευτεί ο σύλλογος από τυχόν παράνομες ποινικές ή αστικές ενέργειες στη διάρκεια της έκθεσης, ζητήθηκε η προστασία μας από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Αυτή την αντιποίηση ιδιότητας είχαμε επισημάνει έγκαιρα και στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Πάτρας, παρουσιάζοντας και καταθέτοντας τα αποδεικτικά στοιχεία του συλλόγου μας. Δηλαδή συγκεκριμένο επικυρωμένο καταστατικό και πρόσφατο πιστοποιητικό του πρωτοδικείου με αριθμό πρωτοκόλου1898/27-6-2022, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει άλλος ενεργός σύλλογος με αυτή την ονομασία πλην αυτού με ΑΜ 3107/2022.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Πάτρας ότι ο Δήμος δεν ζητά αποδεικτικά στοιχεία και παραστατικά για τη νόμιμη ύπαρξη του νομικού προσώπου, που αιτείται τη χρήση της αίθουσας και τη νόμιμη εκπροσώπηση από το φυσικό πρόσωπο, που κάνει την αίτηση, για την πιστοποίηση των ιδιοτήτων που επικαλούνται. Ενα είναι το σωματείο με τους ιδιοκτήτες του και υπάρχουν κάποια άτομα που χρησιμοποίησαν παράνομα και εν αγνοία μας, την ονομασία του συλλόγου μας για δικές τους δράσεις, χωρίς να έχουν κανένα δικαίωμα. Οι νόμιμοι εκπρόσωποι του νόμιμου σωματείου ζήτησαν την προστασία της αστυνομίας από την παρανομία. Πρέπει να διευκρινισθεί ότι ο ‘ ‘Σύλλογος Καλών Τεχνών Πάτρας Κωστής Παλαμάς’’ δεν είχε καμία ανάμιξη στο συγκεκριμένο συμβάν».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments