Πάτρα: Σε απόγνωση ένας 40χρονος ιχθυοπώλης – Έχασε την άδεια για πάγκο στη λαϊκή αγορά

Καταγγέλλει ότι για όλα ευθύνεται υπάλληλος του Δήμου Πατρέων που τον πληροφόρησε λάθος κι έχασε την προθεσμία

Πάτρα: Σε απόγνωση ένας 40χρονος ιχθυοπώλης - Έχασε την άδεια για πάγκο στη λαϊκή αγορά Ο ιχθυοπώλης Δημήτρης Διακαναστάσης καταγγέλλει ότι από λάθος μιας υπαλλήλου του δήμου έχασε την άδεια

Σε απόγνωση είναι 40χρονος ψαράς, πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος εξαιτίας λανθασμένης πληροφόρησης που του παρείχαν από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες (όπως καταγγέλλει), έχασε την άδειά του για πάγκο στη λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σπύρο Σορβατζιώτη, αλλά και τα όσα ο ίδιος κατήγγειλε στην «Π», είχε άδεια λειτουργίας πάγκου με ψάρια στην λαϊκή αγορά από το 2011. Η άδεια αυτή παρέμενε σε ισχύ μέχρι το τέλος του 2019. Πριν τη λήξη, ο ίδιος προσήλθε στα γραφεία του Δήμου για να προβεί σε ανανέωσή της. Ομως, όπως καταγγέλλει, η αρμόδια υπάλληλος του έλεγε πως «δεν έχει ανοίξει το σύστημα και πως δεν μπορεί να υποβάλει αίτηση ανανέωσης της αδείας».

Ο Δημήτρης Διακαναστάσης επανήλθε μετά από μερικές ημέρες και έλαβε την ίδια απάντηση. Ξαναπήγε αλλά και πάλι τα ίδια. Ελάμβανε δε διαβεβαιώσεις ότι μπορεί να συνεχίζει να εργάζεται. Μάλιστα η ίδια η υπάλληλος του συνέστησε στις 28 Αυγούστου 2020 να υποβάλει αίτηση στον Δήμο για προσωρινή άδεια. Μετά την λήξη της, όμως, δεν του ανανέωσαν εκ νέου την άδεια. Ετσι έμεινε χωρίς δουλειά. Σαν να μην έφταναν αυτά, προ ημερών συνεργείο του Δήμου με συνδικαλιστές της λαϊκής προχώρησαν σε διαγράμμιση των θέσεων των πάγκων και φυσικά άφησαν εκτός τον εν λόγω ιχθυοπώλη. Ο Δήμος στο δικό του εξώδικο υποστηρίζει ότι έπρεπε η αίτηση να είχε γίνει πριν το τέλος του 2019,όμως δεν απαντά στο ότι ο ιχθυοπώλης είχε απευθυνθεί πολλάκις στις υπηρεσίες του και ελάμβανε απάντηση ότι «δεν είχε ανοίξει ακόμη η διαδικτυακή πλατφόρμα».

Ο κ. Διακαναστάσης έχει στο πλευρό του και τους άλλους συναδέλφους του ψαράδες της λαϊκής. Και θα προχωρήσει το θέμα δικαστικά, αφού πλέον αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης της οικογένειάς του και των δύο ανήλικων παιδιών του.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος
Γιώργος
1 μήνα πριν

δεν πρέπει να διερευνηθεί και -πιθανόν- ελεγχθεί πειθαρχικά η συγκεκριμένη δημοτική υπάλληλος;

Ανδρέας Τσεκούρας
Ανδρέας Τσεκούρας
1 μήνα πριν

Αν ήταν εντάξει από όταν είχε την άδεια του θά πρέπει νά τού δωθεί μία ευκαιρία γιατί υπάρχει καί μία Οικογένεια!!

Μαργαρίτα
Μαργαρίτα
1 μήνα πριν

Είναι υποχρεωμένοι, να βρουν μια λυαη, και να δώσουν πίσω την άδεια στον άνθρωπο… Πώς θα ζήσει τα παιδιά του?


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ