Πάτρα: Σωτήρια επέμβαση φοιτήτριας για ηλικιωμένο που υπέστη ανακοπή

Η Χρυσάνθη Πουλαράκη, σπουδάστρια σε Ναυαγοσωστική Σχολή έσωσε ηλικιωμένο από ανακοπή

Πάτρα

Μία φοιτήτρια, από την Πάτρα, η Χρυσάνθη Πουλαράκη, που συνάμα είναι σπουδάστρια ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης, βοήθησε στον να σωθεί ένας άνθρωπος.

Ευτυχώς, ήταν εκεί την ώρα που πολίτης αναζητούσε άτομο που να γνωρίζει ΚΑΡΠΑ και ανέλαβε δράση. Νωρίτερα, ο ίδιος έκανε τεράστιες προσπάθειες, κι ενώ στο σημείο είχε μαζευτεί κόσμος, μέχρι να φθάσουν διασώστες του ΕΚΑΒ, όπου τα λεπτά τού φαίνονταν αιώνες και η αγωνία ήταν τεράστια.

Η κοπέλα πήρε τη σκυτάλη, μέχρις ότου έφθασε η Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ και με τα ειδικά μηχανήματα, γιατρός και διασώστες ανέλαβαν το περιστατικό, με τον παθόντα να έχει σφυγμό, όπως ενημέρωσαν.
«Ενιωσα ανακούφιση, γιατί το να βοηθάς έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη και να σώζεις μια ζωή, είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορείς να πράξεις» δήλωσε η Χρυσάνθη Πουλαράκη

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα (6 μ.μ.) της Τρίτης μπροστά σε πολυκατοικία όταν γνωστός της είδε το περιστατικό και γνωρίζοντας ότι αυτή την περίοδο κάνει εκπαίδευση σε Ναυαγοσωστική Σχολή, την πήρε τηλέφωνο να πάει αμέσως στο σημείο.

«Με το που έφτασα, ήταν κάποιος φίλος του ανθρώπου που έπαθε ανακοπή, και εκείνος μεγάλος σε ηλικία περίπου 50 χρόνων. Αμέσως είπα ότι γνωρίζω ΚΑΡΠΑ και ξεκίνησα. Οταν έφτασε το ΕΚΑΒ με χτύπησαν στην πλάτη ότι αναλαμβάνουν αυτοί και σταμάτησα. Με το που έφτασα, είδα πάντως ότι ο αεραγωγός ήταν πιθανά κλειστός, καθώς το κεφάλι του ανθρώπου ήταν γυρισμένο στο πλάι. Αμέσως προσπάθησα να τον απελευθερώσω, όπως είχα διδαχθεί» περιγράφει η Χρυσάνθη Πουλαράκη.

Εστειλε όμως και ένα μήνυμα στη Σχολή, ευχαριστώντας παρά πολύ για την εκπαίδευση που της κάνει, γιατί μπόρεσε να δώσει τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο και κατάλαβε πώς είναι να σώζεις κάποιον, όταν εκεί δεν ήξερε κανένας από πρώτες βοήθειες και μπορεί θα πέθαινε, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε πολύ τους εκπαιδευτές της, Νατάσσα Σολωμού και Βασίλη Χατζόπουλο, αφού όσα της έμαθαν αποδείχθηκαν καθοριστικά.

Η διασώστρια – διευθύντρια του ΕΚΑΒ, Γκέλη Κανελοπούλου σε ανάρτησή της στο fb έγραψε: «Με αφετηρία μια επιτυχή ανάταξη ανακοπής θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια δύο νέα παιδιά, άγνωστα σε εμένα, που έγιναν οι κρίκοι που χρειαζόμουν να κουμπώσω, να γίνω κι εγώ και οι διασώστες του ΕΚΑΒ ο επόμενος κρίκος στην αλυσίδα της επιβίωσης μέχρι το Νοσοκομείο. Ηξεραν, τόλμησαν, μετέδωσαν σωστά την πληροφορία, έπραξαν. Συγχαρητήρια και μακάρι να υπάρχουν στο μέλλον πολλοί άλλοι που θα τους μοιάσουν. Μάθε πρώτες βοήθειες και σώσε και εσύ μια ζωή. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί ένας συνάνθρωπός μας βοήθεια».

Πάτρα

Εκπαίδευση με τη γιατρό και εκπαιδεύτρια Νατάσσα Σολωμού

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop