Πάτρα: Στις 7 Δεκεμβρίου η παρουσίαση του βιβλίου του Μιλτιάδης Ηλ. Παπαϊωάννου

Στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό»

ΠΑΤΡΑ

Ο Μιλτιάδης Ηλ. Παπαϊωάννου και οι Εκδόσεις Λιβάνη μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Η μεγάλη κρίση 2009-2019», την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 106, Τηλ 2610243000).

Θα μιλήσουν: Χρήστος Μπούρας, Καθηγητής και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Ιωάννης Βενέτης, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Φίλιππος Σαχινίδης, Οικονομολόγος και πρώην Υπουργός.
Θα συντονίσει η Δημοσιογράφος Μαρία Ορφανού.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του βιβλιοπωλείου Discover.

Όπως σημειώνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η Κρίση της δεκαετίας δεν είναι μόνο οικονομική. Είναι κοινωνική, θεσμική, πολιτική και πολιτισμική.

Οι πολιτισμικές αξίες, η δημοκρατία και οι θεσμοί της αμφισβητούνται και δοκιμάζονται. Η αμφισβήτηση είναι γενική και διάχυτη.

Αμφισβητείται το κράτος δικαίου, το ηθικό θεμέλιο κάθε κοινωνίας. Πολιτικές, πνευματικές, ακόμη και δικαστικές ηγεσίες ενθαρρύνουν την ανομία και την πολιτική βία, τα πλέον νοσηρά και επικίνδυνα φαινόμενα για τη δημοκρατική ομαλότητα.

Η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης τροφοδοτεί την Κρίση με τον αχαλίνωτο λαϊκισμό, το ψέμα, τη μυθοπλασία, τις θεωρίες συνωμοσίας και τη σκανδαλολογία.

Η θεσμική αμφισβήτηση, η ανυπακοή στον νόμο, η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών είναι οι μεγάλοι κίνδυνοι αποδόμησης της δημοκρατίας.

Την ίδια περίοδο, διαμορφώνεται στη χώρα ένα νέο πολιτικό τοπίο, με ανατροπές και αναδιατάξεις που μεταβάλλουν ριζικά τον εκλογικό χάρτη».

Ο Μιλτιάδης Ηλ. Παπαϊωάννου γεννήθηκε το 1946 στη Λυκούρια Καλαβρύτων. Είναι δικηγόρος. Από το 1974 είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ. Είχε ενεργό ρόλο στα συλλογικά όργανα του Κινήματος. Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού της Γραφείου. Έχει εκλεγεί για πολλά χρόνια Βουλευτής στη Β΄ Αθηνών.

Έχει διατελέσει:
Υπουργός Δικαιοσύνης, Εργασίας και Επικρατείας.
Υπουργός Εσωτερικών, Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.
Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments