Πάτρα: Στο ΚΕΤΧ ο Φ. Ζαΐμης – Είχε συνάντηση με τον Διοικητή Ταξίαρχο Ουρουμίδη
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι τεχνικές και λειτουργικές αναβαθμίσεις που απαιτούνται στο χώρο του ΚΕΤΧ, η συνεργασία σε ερευνητικά και τεχνολογικά έργα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η πιθανή διασύνδεση του υπό σύσταση Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας που προωθεί η ΠΔΕ με την εγχώρια βιομηχανία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022 το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού ΚΕΤΧ, όπου συνομίλησε με το Διοικητή Ταξίαρχο, Γ. Ουρουμίδη και τον Υποδιοικητή Συνταγματάρχη, Γ. Αλεξίου.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι τεχνικές και λειτουργικές αναβαθμίσεις που απαιτούνται στο χώρο του ΚΕΤΧ, η συνεργασία σε ερευνητικά και τεχνολογικά έργα μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και η πιθανή διασύνδεση του υπό σύσταση Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας που προωθεί η ΠΔΕ με την εγχώρια βιομηχανία.
«Θεωρώ ότι η Περιφέρεια πρέπει να συζητά και να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία, σε τομείς όπου αυτό είναι εφικτό με τέτοιου είδους οργανωμένες εκπαιδευτικές δομές του στρατού που υπενθυμίζω ότι ξεκίνησαν πριν από 100 και πλέον χρόνια από τον μέγιστο Ελευθέριο Βενιζέλο. Αυτές οι δομές αποτελούν όχι μόνον στρατιωτικά αλλά και τεχνολογικά και κοινωνικά ένα σημαντικότατο μέρος της κοινωνίας μας και του κράτους μας που πρέπει να διατηρείται και να αναβαθμίζεται ποικιλοτρόπως και εις το διηνεκές», δήλωσε ο Φ. Ζαΐμης.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Θηλασμός: Το «θαύμα» των πρώτων 1.000 ημερών – Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο του μωρού
CMF Clip Pro: Τα open-ear earbuds της Nothing με θήκη Smart Dial
Λένα Παπαληγούρα: Δεν υπάρχει μέρα που να μη σκεφτώ τον πατέρα μου
Ελαστικά & Καλοκαίρι: Πώς να ελέγξετε τα λάστιχα σε 2 λεπτά πριν το ταξίδι
Χρησιμοποιείς Google passkeys για τους κωδικούς σου; Και όμως μπορούν να τους κλέψουν
Πάρκαρε μέσα στη θάλασσα: Τι μπορεί να προκαλέσει το αλμυρό νερό στο αυτοκίνητο ΦΩΤΟ
Μικρές κόκκινες κουκκίδες στο δέρμα: Πότε είναι αθώες;
Συνάντηση του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών με ΑΔΜΗΕ και Wise Greece
