Πάτρα: Στο πλευρό της Α’ ΕΛΜΕ η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

«Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ως γονεϊκό κίνημα στην κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας την Τρίτη 19 Οκτώβρη στις 13:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» αναφέρει η Ενωση στην ανακοίνωση.

Πάτρα: Στο πλευρό της Α' ΕΛΜΕ η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων, που όπως υποστηρίζει συμβαίνουν για να καλύπτονται τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι ανακοινώσεις για συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων στην Πάτρα όπως και σε όλη την Ελλάδα.
Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αχαΐας έχουν ήδη ξεκινήσει «προσπάθειες» συγχωνεύσεων στα σχολεία της περιοχής μας καλώντας διευθυντές σχολικών μονάδων να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών, υποβαθμίσεις ολιγοθέσιων σχολείων , ακόμα και αναστολές σχολικών μονάδων!

Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες στην περιοχή μας καταγράφονται συγχωνεύεις έως και 30 τμημάτων στη Δευτεροβάθμια με κατεύθυνση να φτιαχτούν τμήματα 27 και 28 μαθητών αλλά και με αναστολές σχολικών μονάδων (Ειδικό Νηπιαγωγείο Κωφών), συγχωνεύσεις τμημάτων ένταξης, ακόμα και μετακινήσεις μαθητών ειδικών σχολείων εν μέσω της σχολικής χρονιάς. Αδιαφορούν ακόμα και για τις περιπτώσεις μαθητών που χρήζουν ειδικής εκπαιδευτικής φροντίδας και φοιτούν σε αυτά τα τμήματα!

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας αντί να καλύψουν τα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς προχωρούν σε συγχωνεύσεις τμημάτων 2 μήνες μετά το άνοιγμα των σχολείων!

Χωρίς να τους απασχολεί ούτε η διάδοση του ιού σε πολυπληθή τμήματα, ούτε οι επιπτώσεις που θα φέρουν οι συγχωνεύσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Και όλα αυτά προκειμένου να μην ξοδέψουν ούτε ένα ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικών.
Φτάνει πια! Καταλάβετε πως δεν μπορείτε να παίζετε ούτε με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, ούτε με την υγεία τους!

Απαιτούμε:
• Να μην κλείσει ούτε 1 τμήμα! Έγκριση όλων των τμημάτων με βάση τις ανάγκες των μαθητών.
• 15 μαθητές ανά τάξη με εξασφάλιση κατάλληλων αιθουσών.
• Προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε ως γονεϊκό κίνημα στην κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας την Τρίτη 19 Οκτώβρη στις 13:00 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ