Πάτρα: Σύμπραξη αναρχικών με ρομά φοβάται η ΕΛΑΣ – «Το 2022 θα είναι χειρότερο από το 2008 με τον Γρηγορόπολο»

«Το 2022 θα είναι χειρότερο από το 2008 με τον Γρηγορόπολο», ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, στην Πάτρα

Ρομά

Τρέμει το φυλλοκάρδι των επιτελείς της τοπικής Αστυνομίας ,όπως και των Αστυνομικών Διευθύνσεων από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα, με την εντολή από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ να είναι σαφής για ουδεμία χαλάρωση στα μέτρα, αφού ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να παρατηρηθούν επεισοδιακές «αναφλέξεις» από Ρομά σε διάφορα σημεία, κοντά σε πολυπληθείς καταυλισμούς, όσο τουλάχιστον παραμένει κρίσιμη η κατάσταση του 16χρονου Ρομά, στη Θεσσαλονίκη, που χαροπαλεύει αφότου πυροβολήθηκε σε καταδίωξη από αστυνομικό.

«Ζούμε με τον εφιάλτη του Γρηγορόπουλου. Απευχόμαστε επιδείνωση της υγείας ή πολύ περιοσσότερο την κατάληξη του 16χρονου, γιατί πολύ φοβόμαστε ότι το 2022 θα είναι χειρότερο από το 2008», έλεγε – χθες – στην στήλη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» έμπειρος αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ.

Στο μεταξύ, οι επιτελείς του Αστυνομικού Μεγάρου της οδού Ερμού, στην Πάτρα, έχουν κι έναν έξτρα «πονοκέφαλο». Οπως μάς αποκάλυψε πηγή μας, έχουν παρεισφρήσει στις τάξεις των ρομά Αναρχικοί και Αντιεξουσιαστές κι έχουν αναλάβει, μάλιστα, καθοδηγητικό ρόλο! «Δεν είναι τυχαίο ότι στα μπλόκα και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε Ριγανόκαμπο, Βραχνέϊκα, Κάτω Αχαΐα και Σαγέϊκα, πρωτοστατούν νεαροί – κυρίως – Ρομά, που βρίσκονται σε ευθεία συνεννόηση με συνομήλικους… «γνωστούς – αγνώστους». Και δεν είναι αυθαίρετη η επισήμανση. Εχουμε επαρκή στοιχεία και είναι ανάλογος ο σχεδιασμός μας, για να μην παρεκτραπεί η κατάσταση και χάσουμε τον έλεγχο», σημείωσε.

Ο γενικότερος προβληματισμός έχει αφετηρία την εγκληματική επιπολαιότητα, που οδήγησε στο φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πριν 14 χρόνια. Επ΄αυτού, ο έμπειρος αξιωματικός μάς δίνει μια ξεχωριστή διάσταση στην χρόνια αντιπαράθεση Αστυνομίας – Ρομά: «Διαιωνίζεται ένας ‘’πόλεμος’’ διότι δεν υπάρχει ουσιαστική, ρεαλιστική, μακροχρόνια πολιτική κοινωνικοποίησης των Ρομά. Οσο υπάρχουν καταυλισμοί, δεν μορφώνονται και δεν εντάσσονται στην κοινωνία, πάντα θα ελλοχεύει ο κίνδυνος μεγάλων εκτροπών εκ μέρους τους. Ξέρετε πότε εμείς οι αστυνομικοί θα μπορούμε να πούμε ότι ανακουφισθήκαμε; Μόνο όταν δούμε στο Σώμα αστυνομικούς Ρομά, που θα μπορούν να λειτουργούν και ως διαπραγματευτές με ομόφυλούς τους. Αλλά όπως αντιλαμβάνεσθε, κάτι τέτοιο προϋποθέτει τη χάραξη και υλοποίηση μιας μακροχρόνιας πολιτικής καθολικής ένταξης των Ρομά στην κοινωνία…».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Φορολογούμενος Διποδας
Φορολογούμενος Διποδας
1 μήνα πριν

Και ποιος φταίει που δεν υπάρχει «ουσιαστική, μακροχρόνια και ρεαλιστική ποκιτικη..», για τους ρομα; Ο φορολογούμενος; Ο δημόσιος υπάλληλος, ο μισθωτός, ο επιχειρηματιας ή τα λαμόγια που καταλαμβάνουν τα βουλευτικά έδρανα και δεν κενε να ξεκολλήσουν με τίποτα;