Πάτρα: Σύγχυση στην αγορά με το νέο ωράριο – Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος για την Black Friday

Ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει πως είναι αναγκαίο αυτά τα καταστήματα να ανοίγουν νωρίς το πρωί, καθώς πολυκαταστήματα με αντίστοιχα είδη είναι ανοικτά από τις 8:00.

Πάτρα: Σύγχυση στην αγορά με το νέο ωράριο – Τι λέει ο Εμπορικός Σύλλογος για την Black Friday

Προσαρμόστηκε χθες η αγορά της Πάτρας στο νέο, κυλιόμενο ωράριο λειτουργίας λόγω των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού, αν και υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις όπου επικράτησε σύγχυση και καταστήματα άνοιξαν στις 9 αντί για τις 10 το πρωί, όπως ορίζει η νέα ΚΥΑ.

Ο ειδικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Τάσος Νικολακόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε μια σύγχυση μεταξύ εμπόρων και καταναλωτών, και δήλωσε στην «Π» ότι το μέτρο αφορά μόνο στην μετάθεση του πρωινού ανοίγματος κατά μια ώρα και όχι σε συνεχόμενη λειτουργία. Άρα η αγορά συνεχίζει κανονικά Δευτέρα και Τετάρτη με κλειστά καταστήματα το απόγευμα και Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή, με πρωινή και απογευματινή λειτουργία.

Μάλιστα σχετική ανακοίνωση είχε εκδώσει από το Σάββατο ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πάτρας, προτείνοντας ένα ωράριο στη βάση των αποφάσεων της κυβέρνησης ως εξής, για όλη την εβδομάδα:

Δευτέρα 10:00 – 15:00
Τρίτη 10:00 – 14:30 & 17:30 – 21:00
Τετάρτη 10:00 – 15:00
Πέμπτη 10:00 – 14:30 & 17:30 – 21:00
Παρασκευή 10:00 – 14:30 & 17:30 – 21:00
Σάββατο 10:00 – 16:00

Πάντως ο Τάσος Νικολακόπουλος συμπλήρωσε ότι «θεωρούμε το μέτρο μη αναγκαίο για την πόλη μας, καθώς δεν παρατηρούνται ακραίες περιπτώσεις συνωστισμού, παρά μόνο στις γραμμές που μεταφέρουν τους φοιτητές στο πανεπιστήμιο. Παρ’ όλα αυτά, εάν το μέτρο συμβάλλει στην υγιεινομική ασφάλεια εργαζομένων και καταναλωτών εμείς θα το υποστηρίξουμε. Θωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει διευκρίνιση για τα καταστήματα που εξυπηρετούν τους επαγγελματίες π.χ. υδραυλικά, χρώματα, εργαλεία, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για την συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελμάτων που σηκώνει ρολά κάθε μέρα στις 8:00».

Ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει πως είναι αναγκαίο αυτά τα καταστήματα να ανοίγουν νωρίς το πρωί, καθώς πολυκαταστήματα με αντίστοιχα είδη είναι ανοικτά από τις 8:00.

Σημειώνεται ότι το μέτρο αλλαγής του ωραρίου δεν αφορά στα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα αγοράς τροφίμων (όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες) και τα φαρμακεία.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκλήθηκαν στα Πρακτορεία ΟΠΑΠ, που προχώρησαν σε στάση εργασίας και κινητοποίηση σήμερα στις 10:30 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με απόφαση του Σωματείου Πρακτορων ΟΠΑΠ Αχαΐας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ιθάκης «Η Πανδώρα». Σε ανοιχτή επιστολή της, τονίζεται πως, ο κλάδος αιφνιδιάστηκε με την απαγόρευση, καθώς δεν είχε προηγηθεί καμία σχετική αναφορά, διαβούλευση ή προειδοποίηση.

BLACK FRIDAY – ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΑΤΡΑΣ: ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Δυναμική είσοδο έκαναν από χθες οι μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, ξεκινώντας στην ουσία μια εβδομάδα μεγάλων προσφορών που θα κορυφωθεί αυτή την Παρασκευή με τον καθιερωμένο εμπορικό θεσμό της Black Friday.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών προτρέπει τα μέλη του να επωφεληθούν της ημέρας αυτής προσφέροντας πραγματικές εκπτώσεις και χαμηλές τιμές στους καταναλωτές.

Η Black Friday, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου, ξεκίνησε μεν από τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά κατά τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί διεθνώς ως παγκόσμια εμπορική «γιορτή». Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια συνήθως πραγματοποιείται κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, ο ΕΕΣΠ αντιλήφθηκε ότι δεν θα πρέπει να αφήνεται αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους, αλλά να επωφεληθούν και οι τοπικοί μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες και κατ’ επέκταση οι καταναλωτές.

Για όσους συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και οι κανόνες για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το 50% του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday.

Ο ΕΕΣΠ καλεί τους καταναλωτές, να είναι προσεκτικοί, να μην παρασυρθούν από τον καταιγισμό των διαφημίσεων των πολυεθνικών αλυσίδων, ούτως ώστε να επωφεληθούν των πραγματικών εκπτώσεων και χαμηλών τιμών. Ιδιαίτερα να προτιμήσουν τα τοπικά καταστήματα που έχουν όλα αυτά τα χρόνια κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ