Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στις 14 Δεκεμβρίου

Όπως σημειώνεται σε αντίστοιχη ανακοίνωση: «Τα τελευταία πάνω από δέκα χρόνια, οι συνταξιούχοι έχουν γίνει τα μόνιμα υποζύγια των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων».

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στις 14 Δεκεμβρίου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι στην Πάτρα στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο.

Όπως σημειώνεται σε αντίστοιχη ανακοίνωση: «Τα τελευταία πάνω από δέκα χρόνια, οι συνταξιούχοι έχουν γίνει τα μόνιμα υποζύγια των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων. Όλες οι περικοπές που μέχρι σήμερα έχουν γίνει, σε κύριες, και επικουρικές συντάξεις, στα δώρα, στο ΕΚΑΣ, στα φάρμακα, στην υγεία, στις κοινωνικές παροχές, ισχύουν και παραμένουν στο ακέραιο.

Αποτέλεσμα αυτών των περικοπών είναι, οι συνταξιούχοι να πληρώνουν κάθε χρόνο από τις συντάξεις τους 7,5 δις ευρώ. Η μία μετάλλαξη διαδέχεται την άλλη. Κάθε μέρα θρηνούμε δεκάδες και υπάρχει κίνδυνος για εκατοντάδες συνανθρώπους μας νεκρούς από τον κορονοϊό. Το δημόσιο σύστημα υγείας ξεπέρασε τα όρια του. Ασθενείς πεθαίνουν διασολινωμένοι εκτός ΜΕΘ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ

– Προσλήψεις γιατρών – νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

– Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης.

– Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ