Πάτρα: Τα ειδικά παιδιά θέλουν προστασία

image 615796
Την αναστολή λειτουργίας των Ειδικών Σχολείων ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί της Πάτρας με την επισήμανση ότι οι συνθήκες στέγασής τους δεν επιτρέπουν την εφαρμογή των μέτρων πρόληψης.
Μέσω του κοινού μετώπου που συνέστησαν γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές καλούν το υπουργείο Παιδείας να πράξει το δέον ώστε να είναι προστατευμένοι οι μαθητές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες με πολλά συνοδά προβλήματα και φυσικά οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί.
Χθες μάλιστα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου θέλοντας να αναδείξουν τα επιμέρους προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν και τα οποία πηγάζουν από τον διαχωρισμό των ειδικών σχολείων από τις άλλες σχολικές μονάδες.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΔΙΩΤΗ
Η Κατερίνα Μπάλου – Αναδιώτη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Πατρών ανέφερε ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 173 μαθητές. Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι 67 άτομα και σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
«Φυσικά και θέλουμε να μείνουν ανοιχτά τα ειδικά σχολεία καθώς αποτελούν διέξοδο για τα παιδιά μας. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το δικό μας σχολείο θα πρέπει να κλείσει. Και το ζητάμε αυτό διότι οι κτιριακές υποδομές που στεγάζεται το σχολείο μας, μία στην Ανθούπολη και μία στο Μπεγουλάκι είναι σε άθλια κατάσταση. Εχουν αίθουσες κλουβιά, χωρίς παράθυρα για να αερίζονται με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αερισμός των χώρων, να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις και φυσικά να αποφευχθεί ο συνωστισμός μαθητών και εκπαιδευτικών».
Η δεύτερη πληγή για τους μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου αφορά τις συνθήκες μεταφοράς των μαθητών. Η κ. Αναδιώτη εξηγεί: «Τα παιδιά μας μεταφέρονται με 20θέσια πούλμαν και με ταξί στα οποία μπαίνουν τέσσερα παιδιά συν τον οδηγό πέντε άτομα. Οσο η Πάτρα είναι κόκκινη, μοβ ή οποιοδήποτε άλλο χρώμα μας βάλουν κι επειδή τα παιδιά μας ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ζητάμε να κλείσουν κι όταν βελτιωθεί η κατάσταση και κρίνουν οι ειδικοί ότι μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία μας να τα βάλουν σε βάρδιες. Δηλαδή να χωριστούν σε δύο ομάδες και να πηγαίνουν μέρα παρά μέρα. Ετσι στα λεωφορεία θα είναι δέκα παιδιά την ημέρα, στα ταξί δύο και φυσικά στο σχολείο θα είναι οι μισοί μαθητές. Δεν ζητάμε να κλείσουν όλα τα ειδικά σχολεία αλλά αυτά που έχουν σοβαρό πρόβλημα κτιριακών υποδομών. Αν ένα δικό μας παιδιά με όλα αυτά τα προβλήματα ασθενήσει θα πρέπει να μπει στην εντατική. Με απλή γρίπη ασθενούν και βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση όχι με κορονοϊό. Κι αν ασθενήσουν ποιος θα τα αναλάβει στο νοσοκομείο με όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες που έχουν όταν απαγορεύεται σε εμάς τους γονείς τους να είμαστε δίπλα τους;».
ΔΩΡΑ ΚΟΥΒΕΛΙΩΤΟΥ – ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εκ μέρους της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων η γγ Δώρα Κουβελιώτου – Θεοδωροπούλου ανέφερε: «Ως Ενωση είμαστε στο πλευρό των γονέων που έχουν παιδιά στα ειδικά σχολεία. Αίτημά μας είναι τα σχολεία που δεν λειτουργούν με όρους ασφαλείας να ανασταλεί η λειτουργία τους».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

seismos 1
panepistimio patron ktirio prytaneias
ΕΟΔΥ
223167083 160165642881397 8248404891946109159 n