Πάτρα: Τα καπνογόνα φοιτητών που «άναψαν φωτιές»!

Θόρυβος μετά την δημόσια αντίδραση του ενεργού πολίτη, Ανδρέα Αποσκίτη, για τα καπνογόνα στο ιστορικό δημοτικό κτίριο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας.

Πάτρα: Τα καπνογόνα φοιτητών που «άναψαν φωτιές»! Πανηγυρισμοί με καπνογόνα στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης

Βράδυ Κυριακής και φωτιές ανάβουν στα μπαλκόνια του Μεγάρου Λόγου και Τέχνης!

Ο αρχικός αιφνιδιασμός και ο φόβος ότι στο σημείο πρέπει να κληθεί άμεσα η Πυροσβεστική έδωσαν γρήγορα τη θέση τους στην ανακούφιση για το ότι δεν επρόκειτο για κάποια πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στο ιστορικό κτίριο, ούτε για κάποια κατάληψή του από… επιδρομείς, αλλά για τους πανηγυρισμούς της φοιτητικής παράταξης Πρωτοπορία που θριάμβευσε στις εκλογές των Κυπρίων φοιτητών.

Οι εικόνες έκαναν γρήγορα τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα σχόλια που γράφτηκαν, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι ακριβώς συμβαίνει, ήταν πάρα πολλά, ενώ ορισμένοι κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή ότι «έχει ευθύνη που επέτρεψε τη χρήση καπνογόνων στο κτίριο δίπλα στο Δημοτικό Θέατρο και στο γωνιακό νεοκλασικό της οικίας Θωμόπουλου».

ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ: «Η αλήθεια πονάει»

Το θέμα της χρήσης καπνογόνων στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης ανέδειξε πρώτος ο Ανδρέας Αποσκίτης με ανάρτησή του στην ομάδα του στο Facebook «Πάτρα, αυτά που δεν λέγονται…». Ο ίδιος δέχθηκε κριτική για την ανάρτησή του και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο απάντησε με αιχμηρό τρόπο σε νέα ανάρτηση: «Τι έγραψα και σας πείραξε; Επειδή δε γνώριζα ότι ο δήμαρχος είχε δώσει άδεια να γίνουν οι εκλογές Συλλόγου Κυπρίων φοιτητών στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης; Και είναι επιλήψιμο αυτό; Εθιξα κανέναν; Η ουσία άλλαξε σε κάτι; Η ουσία ότι μπήκαν στο δημοτικό κτίριο, όπως στο γήπεδο και φούντωσαν με καπνογόνα τα μπαλκόνια του κτιρίου, άλλαξε; Για ποια εμπάθεια κατηγορείτε; Για το περιστατικό που φούντωσε το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης και το κάνατε όλοι γαργάρα, μέχρι να το αναδείξω εγώ και εκ των πραγμάτων να γίνει θέμα σε όλα τα σόσιαλ; Αυτό είναι εμπάθεια; Πού έπαιξαν οι φωτογραφίες μου με τα καπνογόνα στο κτίριο; Αυτό είναι εμπάθεια;». Και κατέληξε, λέγοντας ότι αυτό που έκανε: «Λέγεται ενημέρωση. Λέγεται αλήθεια. Και η αλήθεια πονάει».

«ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή έδωσε τη διαβεβαίωση ότι και άδεια είχε δοθεί για να πραγματοποιηθούν οι εκλογές των Κυπρίων φοιτητών και όλα τα μέτρα ασφαλείας είχαν ληφθεί. «Ο Δήμος Πατρέων δίνει παραδοσιακά την άδεια σε φορείς και συλλόγους της περιοχής για τη διεξαγωγή εκλογών σε κτίρια που του ανήκουν, όπως π.χ. το Μέγαρο Λόγου και Τέχνης. Αυτόν τον κανόνα τον συνεχίζουμε κι εμείς κι αυτό κάναμε και με τους Κύπριους φοιτητές. Στους μόνους που δε δίνουμε άδεια είναι στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής», ανέφεραν στελέχη του Δήμου Πατρέων. «Τα παιδιά είχαν εκλογές και στο τέλος άναψαν δυο καπνογόνα για να πανηγυρίσουν τη νίκη τους. Δεν έγινε δα και κάτι τόσο τρομερό. Ισα-ίσα είχαν φροντίσει να καθαρίσουν και τον χώρο που τους παραχωρήθηκε» πρόσθεσαν από τη δημοτική αρχή.

«ΔΕΝ ΦΟΡΑΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ»

Απάντηση, όμως, στην κριτική που δέχθηκαν, καθώς και σε όλα τα σχόλια που ακούστηκαν και γράφτηκαν, έδωσαν και τα μέλη της ΦΠΚ Πρωτοπορία. «Εμείς δεν είμαστε τρομοκράτες, ούτε βάνδαλοι, ούτε φοράμε κουκούλες και τα σπάμε. Ζητάμε συγγνώμη αν προκαλέσαμε μια μικρή αναστάτωση. Ούτε ασέβεια θέλαμε να δείξουμε, ούτε κάποια ζημιά να προκαλέσουμε. Ηταν απλά αγνοί πανηγυρισμοί για τη νίκη μας στις εκλογές. Η διαδικασία αυτή γίνεται τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια, ίσως και περισσότερο. Δεν είναι κάτι πρωτάκουστο. Είχαμε πάρει άδεια από τον Δήμο. Δεν υφίστανται όλα αυτά που γράφτηκαν ότι δήθεν κάψαμε σημαίες. Είμαστε πατριώτες και αγαπάμε την Ελλάδα μας και την Πάτρα. Παράλληλα, στο τέλος μεριμνήσαμε και παραδώσαμε τον χώρο πεντακάθαρο και μας ευχαρίστησαν από τον Δήμο, όπως τους ευχαριστήσαμε κι εμείς».

Για την ιστορία, η ΦΠΚ Πρωτοπορία έλαβε στις εκλογές 376 ψήφους (ποσοστό 72,87%) και η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών 140 ψήφους (27.13%).

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ