Πάτρα: «Θες να έχουμε καμία νέα γυναικοκτονία;» – Καταγγελία στην «Π» για λεκτική απειλή στα Προσφυγικά

Διαψεύδει στην «Π» ο Αντιδήμαρχος Έργων

Πάτρα

Ενταση σημειώθηκε στα Προσφυγικά Πατρών με 60χρονη να καταγγέλλει στην «Πελοπόννησο» πως δέχθηκε λεκτική επίθεση από υπεύθυνο μηχανικό εταιρείας που εκτελεί εργασίες στο πλαίσιο της ανάπλασης της περιοχής.

Η γυναίκα το μεσημέρι της Πέμπτης, όπως υποστηρίζει η κόρη της, είδε συνεργείο να κλαδεύει δένδρα και έχοντας υπόψη της ανακοίνωσης του Δήμου πως όποιος βλέπει να κόβονται δένδρα να ειδοποιείται ο δήμος, ζήτησε να της δείξουν έγγραφο που να πιστοποιεί πως εργάζονται στην περιοχή έχοντας σχετική άδεια. Του αιτήματός της ακολούθησε φραστικό επεισόδιο με την 60χρονη να υποστηρίζει πως ο μηχανικός κινήθηκε απειλητικά εναντίον της σηκώνοντας το χέρι του και λέγοντάς της «θες να έχουμε καμία νέα γυναικοκτονία;».

Η δικηγόρος Ελένη Αρβανίτη, μιλώντας στην «Π», δήλωσε: «Ενώ η γυναίκα μπήκε στο σπίτι της και ανέμενε το έγγραφο, γιατί στην αρχή τής είπαν δεν έχουμε τίποτα, μετά της χτύπησε την πόρτα με επιθετικό τρόπο και ύφος και μίλησε σκαιότητα λες και ήταν σκουπίδι ‘’έλα κυρά μου, που θες και χαρτί να σου δείξουμε΄΄. Και μετά σήκωσε το χέρι του και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος της «μήπως θες τώρα να έχουμε νέα γυναικοκτονία;’.

Μάρτυρας του καταγγελλόμενου περιστατικού ήταν η κόρη της 60χρονης ενώ παρών ήταν και ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Πάτρας, Παναγιώτης Μελάς.

Σε επικοινωνία της «Π», ο κ. Μελάς εμφάνισε διαφορετική εικόνα για το συνέβη στη συνοικία των Προσφυγικών. «Δεν πήγε να κόψει δένδρα, τα δένδρα ήταν κομμένα στους 50-60 πόντους, δεν ξέρω ποιος τα είχε κόψει. Εκανε αποξήλωση του πεζοδρομίου για να τοποθετηθεί το καινούργιο. Κάποια δένδρα που ‘’σηκώνουν’’ τις πλάκες δεν μπορούμε να τα αφήσουμε. Ηταν μέσα στο πλαίσιο της άδειας που υπάρχει για την ανάπλαση των Προσφυγικών. Δεν υπήρξε καμία βία, είμαι σαφής» δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Μελάς, υποστηρίζοντας: «Εκεί κάποια γυναίκα αντέδρασε, δεν άφηνε το μηχάνημα να δουλέψει. Υπήρξε μια έντονη λογομαχία ΄΄άφησέ με να δουλέψω’’…΄΄δεν σ’ αφήνω είναι δικό μου’’. Η γυναίκα μπήκε μπροστά στο μηχάνημα, μπορεί και να χτυπούσε, της έλεγαν να κάνει πιο πέρα για να δουλέψουν, εκείνη δεν ήθελε. Υπήρξε ένταση μεταξύ του μηχανικού γιατί και αυτός δίκιο έχει, είναι όλη ημέρα μέσα στον ήλιο όπως και οι εργαζόμενοι».

Οπως αναφέρει ο κ. Μελάς, «ο μηχανικός κάλεσε την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσε ομάδας ΔΙΑΣ, δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις, ο άνδρας ζήτησε συγγνώμη για τον τόνο της φωνής του και το περιστατικό έληξε. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την κυρία πως εάν νομίζει ότι θίγεται, να πάει στο Αστυνομικό Τμήμα να υποβάλει μήνυση».

Μέχρι χθες δεν είχε υποβληθεί μήνυση από την πλευρά της 60χρονης, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει εντός των επόμενων ωρών. Για το περιστατικό, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και το γραφείο του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.