Πάτρα: Τι συμβαίνει με τη «Μέριμνα»;

Σε καθεστώς υπολειτουργίας έχει μπει το Ιδρυμα «Μέριμνα» μετά την αδυναμία συνεννόησης των μελών της διοίκησης. Σήμερα θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει η διοίκηση ζητώντας να δοθεί λύση.

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τη «Μέριμνα»;

Σε καθεστώς υπολειτουργίας έχει μπει το Εκπαιδευτικό Θεραπευτικό Κέντρο «ΜΕΡΙΜΝΑ» στερώντας από τα 65 παιδιά, με νοητική υστέρηση, την παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως και την απογευματινή λειτουργία του Κέντρου.

Για μία ακόμα φορά το ίδρυμα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης με εμπλεκόμενους μέλη της διοίκησης και εργαζομένους. Η ανταλλαγή πυρών έγινε τις προηγούμενες ημέρες μέσω ανακοινώσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η αρχή έγινε με ανακοίνωση των δύο εκπροσώπων του δήμου στο ΔΣ. Με αυτή επέρριπταν ευθύνες στο ΔΣ για την κατάσταση του Ιδρύματος και έκαναν λόγο για απόλυση εργαζομένου και ευνοϊκή πρόσληψη άλλου.
Στη μέση όλων αυτών βρίσκονται οι γονείς και κυρίως τα παιδιά για τα οποία το συγκεκριμένο ίδρυμα αποτελεί τη μοναδική διέξοδο της ζωής τους.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Τι συμβαίνει; Γιατί η «ΜΕΡΙΜΝΑ» για μία ακόμα φορά βρίσκεται στη δίνη των αντιπαραθέσεων και σε καθεστώς υπολειτουργίας;

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Η πρώτη που κλήθηκε να μας απαντήσει στο ερώτημα είναι η πρόεδρος του ΔΣ και γονιός, Γεωργία Κοκκίνου.
«Δυστυχώς, τα δύο μέλη που έχει διορίσει ο δήμος στο ΔΣ δεν ενδιαφέρονται για το Ιδρυμα και τα παιδιά. Από τον μήνα Μάιο προσπαθούμε να συνεδριάσουμε ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει ώστε να προγραμματίσουμε τη νέα χρονιά και δυστυχώς πάντα βρίσκουν κάποια δικαιολογία να μην συμμετέχουν κι έτσι δεν μπορούμε να συνεδριάσουμε και να πάρουμε αποφάσεις» αναφέρει η κ. Κοκκίνου και προσθέτει:
Εφτασε Οκτώβριος και ακόμα δεν έχουμε προχωρήσεις στις προσλήψεις προσωπικού που απαιτούνται. Αναγκαστήκαμε να τους στείλουμε εξώδικο και ακολούθως καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα συζητηθούν σήμερα. Για εμάς, αυτό που προέχει είναι η λειτουργία του Ιδρύματος ώστε τα παιδιά μας να μην είναι κλεισμένα στα σπίτια τους ή να πηγαίνουν στο ίδρυμα και να μην υπάρχει πρόγραμμα εκπαιδευτικό. Για τον σκοπό αυτό ζητάμε με τα ασφαλιστικά μας μέτρα να οριστεί μία προσωρινή διοίκηση, μέχρι να γίνουν οι εκλογές και εφόσον το επιτρέψει η πανδημία, ώστε να λειτουργήσει το Ιδρυμα».
Η κ. Κοκκίνου, όπως και το μέλος του ΔΣ και γονιός Γιώργος Αγγελακόπουλος, με ανοικτή τους επιστολή ενημέρωσαν την πατραϊκή κοινωνία για τα τεκταινόμενα και απάντησαν στα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι δύο εκπρόσωποι του Δήμου, Π. Σουλελές και Α. Ταβουλάρης και ζήτησαν την παρέμβαση του δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη.
«Αυτά που συμβαίνουν είναι απαράδεκτα πράγματα. Τα παιδιά μας δεν είναι αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Το ίδρυμα καταρρέει και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ως γονείς που δώσαμε και δίνουμε μάχη για να το κρατήσουμε ανοικτό και να το αναπτύξουμε» αναφέρει η κ. Κοκκίνου.

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Η «Π» απευθύνθηκε και στους εκπροσώπους του Δήμου αλλά ο κ. Σουλελές μάς απάντησε ότι «σήμερα αναμένουμε τη δικαστική απόφαση και ακολούθως θα τοποθετηθούμε».

 

Πάτρα: Τι συμβαίνει με τη «Μέριμνα»;

Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνέντευξη Τύπου της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ» όταν έπνεαν ούριοι άνεμοι. Από δεξιά διακρίνονται οι: Ν. Αντωνόπουλος (πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων), Φ. Μαγιώνος (μέλος ΔΣ.), Θ. Ξυλιάς, Γ. Αγγελακόπουλος και καθιστή στο κέντρο η Γεωργία Κοκκίνου

 

 

Πάνω απ’ όλους μας είναι τα παιδιά

Το δεύτερο πρόσωπο στο οποίο απευθυνθήκαμε είναι ο ταμία τους ΔΣ του Ιδρύματος, επίσης εκπρόσωπος του Δήμου, και πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ» Θεόδωρος Ξυλιάς.
«Δυστυχώς κάποιοι πήγαν στο ίδρυμα για να κάνουν πολιτική και συνδικαλισμό και όχι να προσφέρουν στα παιδιά» μας είπε ο κ. Ξυλιάς και προσθέτει:
«Οι δύο εκπρόσωποι του δήμου στο ΔΣ συνεχίζουν την ίδια τακτική με πέρυσι. Δεν έρχονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ και επομένως δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε τίποτα και φυσικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε προσλήψεις συμβασιούχων για να λειτουργήσουμε τα εργαστήρια μας και να καλύψουμε και τα άλλα κενά που έχουμε. Βλέπετε, ο κανονισμός προβλέπει τη λήψη αποφάσεων με τη συμμετοχή των πέντε από τα επτά μέλη του ΔΣ».
Μάλιστα ο κ. Ξυλιάς που στοχοποιήθηκε για την απόλυση ενός εργαζομένου για την οποία εξηγεί: «Εγώ ζήτησα την εφαρμογή του κανονισμού. Την απόλυσή του ζήτησαν άλλα μέλη της διοίκησης. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος έθεσε σε κίνδυνο τα παιδιά. Κι εξηγώ ότι είχε την ευθύνη του φαγητού τους. Δεν μπορεί να σερβίρει ψάρια με κόκκαλα σε παιδιά με νοητική υστέρηση ή σαλάτες με σάπια λαχανικά. Αυτό έπρεπε όλοι να το υπερασπιζόμαστε. Πάνω απ’ όλα και απ’ όλους μας είναι τα παιδιά και η προστασία τους. Αυτό είναι κάτι που δεν το διαπραγματευόμαστε και δεν το συζητάμε».

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ