Πάτρα: Την πίτα του κόβει ο Σύλλογος Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» στις 30 Ιανουαρίου

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική αλλά και ποίηση

Πάτρα: Την πίτα του κόβει ο Σύλλογος Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» στις 30 Ιανουαρίου

Ο Σύλλογος Χίων Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 το απόγευμα στην Αγορά Αργύρη.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων θα παιανίσει τα κάλαντα και ο ποιητής, θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Τηλέμαχος Τσαρδάκας θα αναγνώσει τα «Ποιήματα της παραλίας και του Σείστρου».

Στην εκδήλωση θα περιλαμβάνεται ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου, Καθηγητή κ. Μιχάλη Κουκιά, ενώ δεν θα λείψουν και τα χιώτικα κεράσματα!

Ο Σύλλογος Χίων Νομού Αχαΐας «Η Αγία Μαρκέλλα» ιδρύθηκε το έτος 2000 από Χιώτες της Αχαΐας, ώστε τα μέλη του με εκδηλώσεις και δράσεις οργανωμένα να γιορτάζουν και να τιμούν επετείους σχετικές με τη Χίο, να διατηρούν τους δεσμούς τους με αυτήν, να προωθούν τη σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων αλλά και να γνωρίσουν την ιστορία της, τα δημιουργήματα των κατοίκων της, την πολιτιστική της παράδοση και να συνειδητοποιήσουν την ιστορική της εξέλιξη και συνέχεια.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments