Πάτρα: Το «λίφτινγκ» μετά από 35 χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου – ΦΩΤΟ

Πέραν του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, ξεκίνησε η αντικατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Πάτρα: Το «λίφτινγκ» μετά από 35 χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου - ΦΩΤΟ Ν. Φαρμάκης, Α. Μαζαράκης, Χ. Μπονάνος, Γ. Σκρουμπής, Δ. Μπάκος, Μ. Μαραγκός στην Α΄ Χειρουργική όπου εγκαταστάθηκαν οι πρώτες νέες κλίνες

Αναγεννιέται μετά από 35 περίπου χρόνια, εσωτερικά και εξωτερικά, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Κι αυτό αποτελεί καρπό της σύμπραξης της διοίκησης του νοσοκομείου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία χρηματοδοτεί τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Πέραν του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ξεκίνησε η αντικατάσταση του ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Χθες Τρίτη 28/03/2023 ο διοικητής του νοσοκομείου, Δημήτρης Μπάκος, ο αναπληρωτής διοικητής, Ανδρέας Μαζαράκης και άλλα στελέχη του νοσοκομείου, υποδέχτηκαν τον περιφερειάρχη, Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο και τους ξενάγησαν σε κλινικές του νοσοκομείου όπου έχει προχωρήσει η αντικατάσταση των παλαιών κλινών με νέες.

Πάτρα: Το «λίφτινγκ» μετά από 35 χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου - ΦΩΤΟ

Δ. Μπάκος, Ν. Φαρμάκης, Π. Νταβλούρος, Ε. Λιάτσικος

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΣ

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μάς χρηματοδότησε με το ποσό του 1,136.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Με αυτά έχουμε προμηθευτεί ήδη 265 νέες ηλεκτρικές κλίνες νοσηλείας, τρία εξεταστικά γυναικολογικά κρεβάτια και 50 φορεία. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας 85 εξεταστικών κλινών, 250 καρεκλών θαλάμων, 50 αμαξιδίων και 35 τροχήλατα ιματισμού. Τα υπό προμήθεια προϊόντα που θα τοποθετηθούν μέχρι τον Μάιο, είναι εξαιρετικής ποιότητας, σύγχρονης κατασκευής και υιοθετούν όλη τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να προσδώσουν άνεση και ασφάλεια στον ασθενή» μας είπε ο κ. Μπάκος. Οπως πρόσθεσε ο ίδιος θα αντικατασταθούν όλα τα παλαιά στρώματα και θα συντηρηθούν οι κλίνες που είναι σε καλή κατάσταση. «Ο στόχος μας είναι να αλλάξει πλήρως η εικόνα του ξενοδοχειακού μας εξοπλισμού. Ετσι βελτιώνουμε σε μέγιστο βαθμό τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών μας».
Πέραν των νέων προμηθειών ο περιφεριεάρχης ενημερώθηκε και για την εξέλιξη των έργων ενεργειακής αναβάθμισης που εκτελούνται τον τελευταίο χρόνο στο νοσοκομείο και χρηματοδοτούνται με 6,5 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεχίζει να στηρίζει με κάθε τρόπο τις δημόσιες δομές υγείας με έργα βελτίωσης των υποδομών τους και ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού τους, με στόχο την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Γιατί αυτή ακριβώς είναι η δουλειά μας, να υπηρετούμε τον πολίτη. Είμαστε περήφανοι γιατί δεν εγκαταλείπουμε τις προσπάθειες και χαρούμενοι γιατί βλέπουμε να υλοποιούνται έργα που περιμένουν επί χρόνια οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Φαρμάκης στο πλαίσιο της σύσκεψης και πρόσθεσε:«Γνωρίζουμε όμως καλά ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε. Θέλουμε συμμετοχή σε αυτό που λέμε Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα είμαστε εδώ για να προσφέρουμε σε κάθε ανάγκη».

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΟΝΑΝΟΣ

Στην αλλαγή της εικόνας του νοσοκομείου αναφέρθηκε ο κ. Μπονάνος. «Μέρα με την ημέρα το νοσοκομείο παρουσιάζει μια διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα. Αυτή η εικόνα συμπληρώνεται πλέον και από τον νέο, σύγχρονο ξενοδοχειακό νοσοκομειακό εξοπλισμό, που αλλάζει την όψη των κλινικών και των γραφείων του νοσοκομείου μας. Είμαι χαρούμενος που από το 1988 είναι η πρώτη φορά που με πόρους της Περιφέρειάς μας, γίνεται ουσιαστική δουλειά στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, να έχουμε σε προτεραιότητα τη στήριξη του ΕΣΥ που ο πολίτης της Περιφέρειάς μας το έχει ανάγκη. Είμαστε εδώ για να αποδώσουμε στον πολίτη μετρήσιμο έργο και στον χώρο της υγείας».

ΑΝΑΓΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Τις αγωνίες τους σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης του νοσοκομείου με προσωπικό και τη μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού (200 νοσηλευτικό και 50 ιατρικό) αλλά και την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, ώστε το ΠΓΝΠ να παίξει τον τριτοβάθμιο ρόλο του, εξέφρασαν στη διάρκεια της σύσκεψης
ο αναπληρωτής διοικητής, Ανδρέας Μαζαράκης, ο διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας καθηγητής Ουρολογίας, Ευάγγελος Λιάτσικος, τα μέλη ΔΣ Περικλής Νταβλούρος καθηγητής – διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής) και Ευστάθιος Τερζής διευθυντής ΕΣΥ Νευρολογικής Κλινικής), και η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ιωάννα Μίχου. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Σπύρος Καλαφάτης.

Πάτρα: Το «λίφτινγκ» μετά από 35 χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου - ΦΩΤΟ

Στη σύσκεψη που ακολούθησε συζητήθηκαν και άλλοι τομείς που απαιτούν στήριξη

 

Πάτρα: Το «λίφτινγκ» μετά από 35 χρόνια στο Νοσοκομείο του Ρίου - ΦΩΤΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ΠΓΝΠ

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ